Aluehallintovirasto: Pirkanmaan nykyiset rajoitukset voimassa maaliskuun loppuun – Ei kiristystä osallistujamääriin

0
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan enintään kymmenen hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (Avi) on antanut linjauksensa Pirkanmaan koronarajoituksista. Avi jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueella maaliskuun ajan.

Ainoastaan Vaasan sairaanhoitopiirin alueella osallistujamäärä rajoitetaan hallituksen esittämään kuuteen henkilöön. Pirkanmaalla jatketaan 10 henkilön rajoitusmäärässä.

Rajoitukset ovat voimassa maaliskuun loppuun saakka.

Avi teki perjantaina päätöksen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämisestä alueellaan. Tapahtumia voi kuitenkin edelleen järjestää sallitulla osallistujamäärällä, mutta tällöinkin on noudatettava THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön antamia ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Avi suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

– Joukkoaltistumisten ja koronatartuntojen leviämisen riski on erityisen suuri kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontakteihin keskenään, Avi huomauttaa tiedotteessaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tämänhetkinen epidemiatilanne on Suomessa kaksijakoinen. Epidemian hillinnässä on monella paikkakunnalla onnistuttu hyvin, mutta tilanne voi äkillisesti heikentyä koko maassa.

– Aluehallintovirasto suosittelee varotoimenpiteiden sinnikästä noudattamista, jotta epidemiatilanne saadaan helpottumaan. Jokainen voi omilla toimillaan hillitä viruksen leviämistä, Avi tiedottaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.