Aluepisteen sijasta jätteet omaan astiaan

0
Pakkalan aluejätepiste Tursolantie 10:ssä lopetetaan toukokuun loppuun mennessä. Paikallle jää ekopiste paperille, lasille ja metallille.

Sahalahden Pakkalan kylä muuttuu kiinteistökohtaisen jätteenkeräyksen alueeksi. Myös Kangasalan keskustaajaman kiinteistökohtaisen jätteenkeräyksen alue laajenee Suinulan ja Saarenmaan suunnassa. Muutos koskee Sahalahdella sataa kiinteistöä ja muualla Kangasalla vajaata kolmeasataa kiinteistöä.
Näillä kiinteistöillä pitää jatkossa olla oma säännöllisesti tyhjennettävä jäteastia tai yhteinen kimppa-astia naapureiden kanssa.
– Kimppa-astia on hyvä ratkaisu, jos jätettä syntyy vähän. Kimpat kiinnostavat myös kesämökin omistajia, koska heille tämä tapa on usein edullisempi ratkaisu kuin aluejätepisteen vuosimaksu, sanoo Pirkanmaan Jätehuollon aluepäällikkö Tero Haapala.
Kiinteistökohtaisen jätteenkeräysalueen laajennukset astuvat voimaan toukokuun alussa.
 – Keräysalueet laajenevat lähes jokaisessa Pirkanmaan Jätehuollon toimialueen kunnassa. Päivityksen taustalla on kuntataajamien kasvu.
Muutoksen yhteydessä Kangasalta poistuu kaksi aluejätepistettä, Saarenmaantie 475:stä ja Sahalahdelta Tursolantie 10:stä. Tursolantien pisteeseen jää ekopiste paperille, lasille ja metallille.

Osittain palvelu paranee, osittain huononee

Jätehuollon muutokset ovat herättäneet hämmennystä Sahalahden Pakkalassa, Tursolassa ja Taustialassa. Osalle asukkaista uudistus merkitsee palvelun paranemista, osalle heikkenemistä.
– Muutos on tervetullut niille, jotka pääsevät nyt kiinteistökohtaiseen kuljetukseen. Merkittävä heikennys se on sen sijaan niille, joiden ainoa jäteastia on edelleenkin aluejätepiste. Matka jätepisteelle pitenee, eikä se ole luontevasti asiointireitin varrella, toteaa Hannele Valkeeniemi  laatimassaan asukastiedotteessa.
Lähimmät aluejätepisteet sijaitsevat jatkossa Luopioisiin päin osoitteessa Tursolantie 300, Kangasalle mentäessä Töykänäntie 60:ssä ja Kuhmalahteen päin mentäessä Moltsiantie 466:ssa.
Valkeeniemi kritisoi myös Pirkanmaan Jätehuollon tiedottamisen aikataulua.
– Päätökset aluerajauksista on tehty jo viime lokakuussa. Asiasta lähetettiin kuitenkin tiedote vasta huhtikuun puolivälissä, juuri ennen määräajan loppua.
– Uudet kiinteistösopimukset pitää käytännössä tehdä kahdessa viikossa. Aikaa on ehdottomasti liian vähän.

Aluepäällikkö Tero Haapala Pirkanmaan Jätehuollosta kertoo, että Tursolantie 10:n aluepisteeseen voi viedä jätettä vielä toukokuun loppuun saakka. Lokakuun ja huhtikuun välistä viivettä hän perustelee sillä, että päätöksen jälkeen piti tehdä tarkat rajaukset, keitä muutos koskee ja odottaa päätöksen lainvoimaisuutta.
Asukkaat, joilla on halukkuutta saada oma kiinteistökohtainen jäteastia, voivat ottaa yhteyttä Pirkanmaan Jätehuollon asiakaspalveluun.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.