Ammattikoulun kohtalo selviää ensi viikolla

0

Tampereen osaamis- ja elinkeinolautakunta kokoontuu kiirastorstaina päättämään meille kangasalalaisille erittäin tärkeästä asiasta, Tredun uudesta ammattioppilaitoksesta.
Tilaajapäällikkö Pekka Kivekkään päätösesitys on, että lautakunta hyväksyy Tredun Kangasalan toimipisteen tarveselvityksen jatkovalmistelun pohjaksi.
Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa, että uuden ammattioppilaitoksen saaminen Kangasalle on lähempänä kuin koskaan.
Jos asiat etenevät niin kuin on suunniteltu, Kangasala saa lähivuosina Pikkolaan 600 oppilaan oppilaitoksen keskeiselle paikalle lukion ja yläkoulun yhteyteen.
Pikkolaan on tulossa uusia opintolinjoja, muun muassa elintarviketeollisuuteen ja hoitoalalle valmistavaa opetusta.
Kunta on visioinut myös oppilasasuntolan rakentamista koulun läheisyyteen, ja suunnitelmiin kuuluu uusi, yksityisrahoitteinen liikuntahalli.

Nykyinen oppilaitos Huutijärvellä on tullut tiensä päähän. Se on valmistunut monessa osassa 1960-luvulta alkaen. Toimipisteen huoneistoala on 8 420 neliötä, ja se on toimintaan nähden aivan liian iso.
Rakennuksen pysyminen opetuskäytössä edellyttäisi noin 16–17 miljoonan euron remonttia.
Tilat mahdollistaisivat opetuksen järjestämisen jopa 450 oppilaalle, mutta käytännössä siellä opiskelee tällä hetkellä vain 200 opiskelijaa.

Samaan aikaan kunta edistää aktiivisesti Ellintien alueen uudistamista. Kun nämä asiat toteutuvat, on keskustan läheisyyteen tulossa lähivuosina aivan uudenlaista säpinää.
On selvä asia, että uusi oppilaitos kiinnostaa nuoria eri tavalla. Opetus ei ole ainoastaan oppimisen sisältöjä. Heitä kiinnostavat myös modernit oppimisympäristöt ja sopivasti vilkas campus-alue, jossa nuoret voivat kohdata toisia nuoria ja viettää sosiaalista elämää.
Tähän Kangasala pystyy piakkoin vastaamaan kiinnostavalla tavalla.
Kyseessä on Kangasalan kehittymisen yksi erittäin merkittävä loikka, joka on nyt vuosikausien vehtaamisen jälkeen saapunut maaliviivalle.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.