Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Ammattitaidottomuus ei ole rikos

Kuhmalahtelainen Rauha Lehtinen teetti kotitalonsa ulkomaalauksen kolme vuotta sitten. Urakka päätyi tilanteeseen, jossa lähes kaikki tehty ja maksettu työ olisi tehtävä uudelleen. Maalausyrityksen edustajia ei löydy mistään.

Uutiset - 12.7.2017 kello 14.30
Juha Jäntti
Ammattitaidottomuus ei ole rikos
Rauha Lehtinen päätti pitää tallessa maalausporukalta jääneet maalipöntön ja harjan. Maalarit olisivat edelleen tervetulleita korjaamaan tekemänsä vahingot ja viemään maalausurakan loppuun asti.

Maalausporukka teki alkuun työnsä asiallisesti. Sitten ilmeisen ammattitaidottomuuden vuoksi talon seinät ja ikkunat jäivät suojaamatta katon suojakäsittelyn ajaksi. Ruskea käsittelyaine levisi pisaroina ja sumuna ulkoseinille ja ikkunapinnoille. Maalarit eivät ole ilmaantuneet korjaamaan aiheuttamaansa vahinkoa.

Lehtinen on lähettänyt asiasta kirjallisen reklamaation, mutta posti on tullut takaisin vastaanottajaa saavuttamatta. Poliisin totesi Lehtisen tekemään rikosilmoitukseen liittyen, että rikoksen tunnusmerkit eivät täyty tässä tapauksessa. Huolimattomuus tai ammattitaidottomuus ei ole rikos.

Tekijöitä voisi yrittää tavoittaa korvausten saamiseksi tai keskeneräisen työ loppuun saattamiseksi lakimiestenkin avulla. Lehtinen ei ole lähtenyt tähän, koska hän arvioi, että tämä tie voi tulla helposti kalliiksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Sanomalehtiviikko 28.1.–1.2.2019

Maalitahrojen poistaminen ikkunoista ja seinätiilistä on Lehtisen kiireisin tavoite. Ulkomaalaus on teetettävä uudelleen, mutta tämä saa vielä toistaiseksi odottaa.

– Olisi hienoa, jos joku tietäisi hyvän saada maalijäljet pois. Alan liikkeet ovat ehdottaneet raappaamista ja teräsvillalla hankaamista, mutta tämä olisi todella iso urakka.

 

Juttu on luettavissa kokonaisuudessaan 12.7.2017 ilmestyneestä Kangasalan Sanomista. Digilehden voit tilata osoitteesta kangasalansanomat.fi/ksdigi.

 

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Sanomalehtiviikko 28.1.–1.2.2019
~
Takaisin ylös