Ampumavälikohtauksen uhreja on häiritty ja uhkailtu aikaisemminkin

0

Kangasalla asuva suomalais-irakilainen pariskunta järkyttyi pahoin sunnuntain vastaisena yönä, kun heidän ulko-ovensa läpi ammuttiin kolme luotia.

Kello oli noin yksi yöllä, ja pariskunta oli vielä valveilla. He pakenivat asunnon keskiosassa olevaan kylpyhuoneeseen ja pysyivät siellä hätäkeskuksen ohjeistuksen mukaan siihen saakka, kunnes poliisi tuli.

–  Olemme hyvin kiitollisia, että poliisi saapui niin pian, nainen kertoo.

Kumpikaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Pariskunnan nainen on suomalainen, mies on kotoisin Irakista. Nainen sanoo, että he ovat yrittäneet elää tavallista perhe-elämää, mutta heitä on uhkailtu ja häiritty aikaisemminkin.

– Puolisoni on Irakista, mutta hän on täysin laillisesti täällä. Meidän on vaikea keksiä tälle mitään muuta syytä kuin rasismi, nainen sanoo.

Aikaisemmin naisen auton renkaista oli päästetty ilmat pihalle. Pian tämän jälkeen hänen polkupyöränsä kumit oli rikottu.

Pari viikkoa sitten kaksi miestä ilmaantui pariskunnan ulko-ovelle kysymään miestä. Nainen ei päästänyt miehiä sisälle, vetäisi oven kiinni ja miehet jäivät potkimaan ovea.

– Viime kesänä joku mies yritti kiivetä parvekkeellemme keskellä yötä. Tupakalla ollut naapuri huomasi hänet ja karjaisi, silloin mies pakeni.

Nyt pariskunta on lähtenyt Kangasalta. He ovat ystävien luona toisella paikkakunnalla – omasta tahdostaan ja poliisin suosituksesta.

– En voi ajatellakaan, että asuisimme noin vihamielisessä ympäristössä, nainen toteaa.

Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä. Siihen, onko kyse viharikoksesta, poliisi ei ota toistaiseksi kantaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

[nocomments]

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.