Ankarassa loistanut Roosa Laakkonen haluaa Suomen mestaruuden LP Kangasalan paidassa

0
Roosa Laakkonen on palannut LP Kangasalan liigajoukkueeseen. CEV

LP Kangasalan liigajoukkueeseen palannut Roosa Laakkonen on edelleen täpinöissään viime viikolla päättyneestä EM-urakasta.

Hieno turnaus ja ennakkoluulottomat esitykset pysyvät ikuisesti iloisen keskitorjujan mielessä.

– Tämä oli aivan huikea ja varmasti unohtumaton kokemus. Oli niin hienoa, etten pysty pukemaan tuntojani sanoiksi, Laakkonen suitsutti.

Naisten maajoukkue pääsi EM-kisoihin peräti 30 vuoden tauon jälkeen ja todisti kuuluvansa joukkoon. Pudotuspelipaikka jäi vielä haaveeksi, mutta varsinkin Ranska-voitto ja upea taistelu Turkkia vastaan (2–3) lämmittivät mieltä.

– Näytimme kaikille, miten hienoa lentopalloa pystymme pelaamaan. Turkki-peli oli Suomen paras peli ikinä. Eikä tämä ollut vielä huippu. Matka on vasta alussa. Odotan jo ensi kesää innolla, Laakkonen tuumi.

Silloin on ohjelmassa uudet EM-karsinnat ja Kultainen liiga.

Laakkonen unelmoi EM-turnauksesta juniorista lähtien ja pääsi täyttämään haaveensa Ankarassa.

– Tuntui vielä paremmalta, kun pääsin kentälle jokaisessa ottelussa. Turkki-peli oli elämäni hienoin peli. Pääsin kohtaamaan sellaisia pelaajia, joita olin nähnyt ennen vain telkkarista. Kun sain napattua vielä torjuntoja, itseluottamus nousi huimasti.

Laakkonen koppasi viisi torjuntaa ja tehtaili kovassa seurassa kaikkiaan neljätoista pistettä.

– Pakko sanoa, että olin vähän yllättynyt omasta roolistani. Kun lähdin EM-kisoihin, en ollut varma, pääsenkö aloituskokoonpanoon.

Kangasalan pelaajat Tiiamari Sievänen (16) ja Roosa Laakkonen (14) vasemmalla. CEV

Ammattilaisvuodet ovat koulineet 193-senttisestä Laakkosesta kovan keskipelaajan kansainvälisiin ympyröihin. Hän pelasi ensin kauden saksalaisessa pääsarjajoukkueessa Münsterissä ja viime talven Ranskan kakkosliigan Evreuxissa.

– Suurimpana muutoksena on jännityksen kariseminen. Olin nyt kentälle mennessäni paljon rennompi kuin edelliskesänä. Annoin mennä vaan, Laakkonen kuvaili.

Laakkonen ja Kangasalan toinen EM-edustaja Tiiamari Sievänen ovat vetäneet muutaman päivän henkeä ennen liigarypistyksen alkua. He liittyvät Kangasalan vahvuuteen tällä viikolla ja ovat mukana jo perjantaisessa harjoitusottelussa Orivedellä.

EM-turnauksesta tulee joukkueeseen kolmaskin pelaaja – valkovenäläinen sentteri Julia Miniuk.

– Odotukset ovat tosi korkealla. Haluaisin voittaa Kangasalan kanssa Suomen mestaruuden ja kirkastaa samalla kauden 2014–15 hopean. Se on täysin mahdollista nykyisellä joukkueella, Laakkonen innostui.

Kangasalan liigaurakka alkaa 25. syyskuuta kotiottelulla LP-Vampulaa vastaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.