Uudenmaan rajojen sulkeminen vaihtoi virtuaalikonsertin artistia Kangasala-talossa

0
Kangasala-talon lavalle nousee Pekko Käppi & K:H:H:L.

Anna Inginmaata ei nähdäkään Kangasala-talon ja Kangasalan kaupungin järjestämässä virtuaalikonsertissa. Helsinkiläisen laulaja ja tanssija Anna Inginmaan piti esiintyä konsertissa, mutta artisti vaihtui pirkanmaalaiseen Pekko Käppiin.

Syynä artistinvaihdokseen on se, että maan hallitus keskeytti Uudenmaan ja muun Suomen välisen liikenteen. Kangasalan kaupunki ja Kangasala-talo haluavat huolehtia yleisestä turvallisuudesta ja kunnioittaa viruksen leviämisen estämiseksi tehtäviä toimenpiteitä, joten järjestäjät päätyivät vaihdokseen.

Pekko Käppi & K:H:H:L on pirkanmaalainen kokoonpano, jonka musiikissa kohtaavat kansanmusiikki, mystiikka ja populaarikulttuuri.

Käppi yhtyeineen tuo sikarilaatikkokitaroineen ja jouhikkoineen mystisiä kansantaruja tähän aikaan. Lisäksi Pekko Käppi & K:H:H:L nappasi vuonna 2017 Vuoden Kansanmusiikkitekijän palkinnon Etnogaalassa, joka järjestettiin tuolloin ensimmäisen kerran.  

Idean konsertin lähettämisestä verkossa suorana toi esiin Kangasalan kaupungin uusi tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi. Hänen mukaansa Pekko Käppi on artistina sopiva korvaaja Anna Inginmaalle. Vaikka Käpin musiikki onkin hyvin erilaista Inginmaan, on myös Käpin musiikki genrerajoja ylittävää sekä äärimmäisen nautinnollista kuultavaa ja katsottavaa.

Rossin mukaan konsertin tarkoituksena on tarjota kulttuurin mieltä virkistävä vaikutus sekä koota kaikki kaupunkilaiset yhteen virtuaalisen kulttuurin äärelle haastavien aikojen keskellä.

– Nyt jos koskaan yhteiskuntamme kaipaa kulttuuria!  muistuttaa Rossi.

Verkossa myös lastenkonsertti ja liikuntavinkkejä

Muitakin Kangasalan kaupungin järjestämiä vapaa-ajan palveluita ja tapahtumia tullaan mahdollisuuksien mukaan järjestämään virtuaalisessa muodossa.

Mimi ja Kuku nettilivekonsertti nähtiin Kangasalan kaupungin kulttuuripalveluiden Facebook-sivuilla jo keskiviikkona. Konsertti on siellä nähtävissä edelleen.

Lisäksi kaupungin liikuntapalveluiden jokapäiväiset liikuntavinkit ovat nähtävissä Liikkuva Kangasala Facebook-sivuilla päivittäin.

Paikallisilta esiintyjiltä ei ole vielä tullut yhteydenottoja, mutta Rossi ottaa mielellään vastaan ehdotuksia erilaisista virtuaalisista tapahtumista.

– Innolla odotan että tästä syntyisi myös jotakin täysin uutta. Mielelläni vastaanotan ehdotuksia, jotta pääsisimme miettimään paikallisten toimijoiden kanssa miten voisimme heidän avullaan tarjota virtuaalisia tapahtumia kaikille 

Kangasalan kaupungin ja Kangasala-talon lisäksi konsertin mahdollistavat OP Kangasala, Kangasalan Sanomat ja Visit Kangasala. 

Pekko Käppi Kangasala-talossa torstaina 2.4. kello 17, striimaus löytyy Kangasalan Sanomien etusivulta ja Kangasalan kaupungin YouTube-kanavalta.

Mimi ja Kuku nettilivetallenne 16 Facebookissa Kangasalan kulttuuripalvelut.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.