Koti Pääkirjoitus Annetaan nimelle uusi mahdollisuus

  Annetaan nimelle uusi mahdollisuus

  0

  Viime päivien kuumin keskustelu Kangasalla on ollut hupia, tai oikeas­taan ”hubia”, seurattavaa.

  Kaupunki julkaisi perjantaina torin tuoreet suunnitelmat. Kauniit havainnekuvat luovat mielikuvia elävästä keskustasta, jossa ihmiset viettävät yhdessä aikaansa kahviloissa ja toripöytien ääressä.

  Ihmisten huomio ei kuitenkaan ole kiinnittynyt ensisijaisesti uudistuksen puitteisiin, vaan nimeen. Hanketta on lähdetty viemään eteenpäin englanninkielisessä sanaparilla ”Lifestyle Hub”.

  Suunnittelutoimisto ei tiennyt, minkälaiseen muurahaispesään se työnimellään sohaisi. Kangasalalaisten pirtaan englanninkielisyys ei selvästi sovi, ja nimi on lynkattu sosiaalisen median keskusteluissa voimalla.

  Vaikka puhutaankin työnimestä, olisi sen toki voinut kääntää maalaiskaupungille sopivammin suomeksi. Vaikkei suoraa vastinetta ole, olisi vaihtoehtoja varmasti.

  Myös vastustajat voisivat suhtautua asiaan armollisemmin. Kyse ei ole pysyvästä paikan nimestä. Valinnalla on haluttu erottautua perinteisestä kauppahalliajatuksesta. Kangas­alle ei ole tulossa vanhan mallin kauppahallia, vaan jotakin enemmän.

  Kangasalan kaupungin elinympäristöjohtajan Sirkku Malvialan mukaan paikan tavoitteena ei ole pelkästään houkutella ihmisiä ostamaan ja kuluttamaan, vaan myös osallistumaan ja oppimaan.

  Paikkaan on suunnitteilla tapahtumia ja digitaalista ympäristöä, joka auttaa tutustumaan tuotteisiin ja tuottajiin.

  Tarkoituksena on luoda kaupunkilaisten olohuone. Sellaista kaivataan, jotta kehittyvästä keskustasta tulisi aidosti elinvoimainen.
  Toivottavasti nyt ei keskityttäisi nimeen ja sen nälvimiseen, vaan annettaisiin suunnitelmille mahdollisuus. Avoin mieli tuottaa uusia ajatuksia, joiden avulla hienoilla suunnitelmilla on mahdollisuus toteutua.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän