Antoisaa, hauskaa ja mielenkiintoista – Eevaliisa Pentti ja Satu Hassi tapasivat Kangasalla

0
Eevaliisa Pentti ja Satu Hassi vierailivat muun muassa Kimmo Pyykön taidemuseossa.

Kansanedustaja ja entinen europarlamentaarikko Satu Hassi vieraili viime viikolla Kangasalla yhteyshenkilönsä Eevaliisa Pentin vieraana. Tapaamisen tarkoituksena oli keskustella ja edistää pirkanmaalaisten yrittäjien asioita.

Hassi ja Pentti vierailivat Kimmo Pyykkö museon Einar Ilmoni-näyttelyssä ja lounastivat keskustan uudessa sushiravintolassa.

– Pidimme molemmat näyttelystä. Ajattelin etukäteen, että Ilmonin tyyli muistuttaa Helén Scherfbeckin työtä, mutta niinpä selvisikin, että Scherfbeck oli Ilmonin opettaja, vuodesta 1995 asti yrittäjänä toiminut Eevaliisa Pentti kertoo.

Tapaaminen oli osa Suomen yrittäjien nimikkoyrittäjyystapaamisia. Jokaisella kansanedustajalla on yrittäjä yhteyshenkilönä tuomassa näkökulmaa yrittäjyyden arkeen. Tapaamisen tarkoituksena oli keskustella yrittäjyydestä muun muassa pirkanmaalaisten yritysten näkökulmasta.

Tällä kansanedustajakaudella Eevaliisa Pentti on Satu Hassin yhteyshenkilö Pirkanmaalla.

Keskustelussa nousi esille muun muassa naisyrittäjyys sekä ilmastoasiat. Hassi on entinen ympäristöministeri.

– Naisyrittäjistä toin esiin neljä esimerkkiä, kaksi Kangasalta, yksi Tampereelta ja yksi Ylöjärveltä. Kaikille neljälle naiselle yrittäjyys on sopinut hyvin, koska he ovat uskaltaneet ottaa riskin ja toimineet eri aloilla haasteista huolimatta, kertoo Eevaliisa Pentti.

Yrittäjille etsitään myös ratkaisuja maahanmuuttajien palkkaamiseen eri yrityksiin.

– On tärkeää kotiutumisessa, että työkykyiset maahanmuuttajat aloittavat työt Suomessa, kun siihen on valmius. Suomen kielen taito on monissa töissä erittäin tärkeä.

Hassi ja Pentti keskustelivat myös sosiaali- ja hoiva-alan muutoksista sekä alan yrittäjyydestä.

– Olen huomannut, kuinka pieniä sote-alan yrittäjiä on kilpailutusten ja epävarmuuden vuoksi siirtynyt kansainvälisten suuryritysten omistukseen, mennyt konkurssiin tai lopettanut toimintansa. Alalla on myös paljon yksinyrittäjiä.

Jatkossa Hassi ja Pentti pitävät säännöllisesti yhteyttä. Jatkossa suunnitelmissa on myös mahdollisia yritysvierailuja.

– Tapaaminen Kangasalla oli mielenkiintoinen, antoisa ja hauska, Pentti sanoo.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.