Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Aplodit paikalliskulttuurille

Vehkajärven kylätaidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2014 Vehkajärvi Aplodit Anne Aholalle ja Kaisa Pärnäselle.  Aplodien tarkoituksena on kannustaa ja palkita haja-asutusalueiden kulttuuritoiminnan kehittäjiä ja ylläpitäjiä. Vahvalla paikallisella kulttuurilla kannustetaan lähiyhteisöä rakentamaan ja toteuttamaan omaehtoista luovaa toimintaa. Palkintoina jaettiin kylätaiteilijoiden tekemää kylätaidetta. Anne Ahola toimi kesän 2014 Vehkajärven Nuoriseuran kesäkahvion vastaavana. Toiminnassaan hän uudisti kahvion toimintaa ja laajensi kahvion tuottamia palveluja siten, että kahviosta muodostui paikka, josta löytyi apuja arjen kiireisiin aina pyykin pesusta ruuan laittoon. Anne ohjasi ansiokkaasti nuoret kahvilatyöntekijät vastuulliseen toimintaan. Aplodina Annelle ojennettiin kunniakirjan lisäksi Pirjo Aution maalama taulu Hetki lypsäjän elämässä.

Kulttuuriuutiset - 1.4.2015 kello 8.34
Jorma Mattila
Aplodit paikalliskulttuurille
Vehkajärviaplodien saajat Anne Ahola ja Kaisa Pärnänen.

Kaisa Pärnänen on toiminut Vehkajärven heinäkuoron kokoavana sieluna kolmena vuonna peräkkäin. Kuoron tarkoituksena on koota yhteen laulamisesta nauttivia henkilöitä pitämään hauskaa laulamalla. Hauskojen lauluharjoitusten jälkeen iloa välitetään muulle maakunnalle pitämällä heinäkonsertti Touhulassa.
Talvikautena Kaisa ja Ari Pärnänen johtavat Suomen suurinta naiskuoroa Van Daamit Vantaalla. Heinäkuoronkin laulajien määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Ensi kesänä se saavuttanee jo Suomen suurimman ja hauskimman Heinäkuoron aseman. Aplodina Kaisa sai kunniakirjan lisäksi Pirkko Mattilan luoman keramiikkamaljan Van Vati.
 Vehkajärven kylätaiteilijat näkevät taidetta kaikkialla, maassa, ilmassa ja puussa. He kokoontuvatkin usein puun alle odottamaan, että se jokin putoaisi ja valaisisi maan.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös