Koti Uutiset Aplodit paikalliskulttuurille

  Aplodit paikalliskulttuurille

  0
  Vehkajärviaplodien saajat Anne Ahola ja Kaisa Pärnänen.

  Vehkajärven kylätaidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2014 Vehkajärvi Aplodit Anne Aholalle ja Kaisa Pärnäselle. 
  Aplodien tarkoituksena on kannustaa ja palkita haja-asutusalueiden kulttuuritoiminnan kehittäjiä ja ylläpitäjiä. Vahvalla paikallisella kulttuurilla kannustetaan lähiyhteisöä rakentamaan ja toteuttamaan omaehtoista luovaa toimintaa.
  Palkintoina jaettiin kylätaiteilijoiden tekemää kylätaidetta.
  Anne Ahola toimi kesän 2014 Vehkajärven Nuoriseuran kesäkahvion vastaavana. Toiminnassaan hän uudisti kahvion toimintaa ja laajensi kahvion tuottamia palveluja siten, että kahviosta muodostui paikka, josta löytyi apuja arjen kiireisiin aina pyykin pesusta ruuan laittoon.
  Anne ohjasi ansiokkaasti nuoret kahvilatyöntekijät vastuulliseen toimintaan. Aplodina Annelle ojennettiin kunniakirjan lisäksi Pirjo Aution maalama taulu Hetki lypsäjän elämässä.

  Kaisa Pärnänen on toiminut Vehkajärven heinäkuoron kokoavana sieluna kolmena vuonna peräkkäin. Kuoron tarkoituksena on koota yhteen laulamisesta nauttivia henkilöitä pitämään hauskaa laulamalla. Hauskojen lauluharjoitusten jälkeen iloa välitetään muulle maakunnalle pitämällä heinäkonsertti Touhulassa.
  Talvikautena Kaisa ja Ari Pärnänen johtavat Suomen suurinta naiskuoroa Van Daamit Vantaalla. Heinäkuoronkin laulajien määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Ensi kesänä se saavuttanee jo Suomen suurimman ja hauskimman Heinäkuoron aseman. Aplodina Kaisa sai kunniakirjan lisäksi Pirkko Mattilan luoman keramiikkamaljan Van Vati.
   Vehkajärven kylätaiteilijat näkevät taidetta kaikkialla, maassa, ilmassa ja puussa. He kokoontuvatkin usein puun alle odottamaan, että se jokin putoaisi ja valaisisi maan.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän