Asehavainto johti poliisioperaatioon Pikkolassa

6

Poliisi saapui usean yksikön voimin maanantaina aamupäivällä Pikkolan koululle. Poliisi oli saanut ilmoituksen, että jollain henkilöllä olisi nähty koulun läheisyydessä käsiasetta muistuttava esine.

– Kyseessä oli lapsen tekemä havainto. Suhtaudumme näihin äärimmäisellä vakavuudella ja kävimme luonnollisesti tutkimassa, mikä on tilanne, komisario Ismo Rajala Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Ilmoitus tuli aamulla kello 8.55.

– Havainto oli epäselvä, emmekä löytäneet sille mitään vahvistusta, Rajala toteaa.

Poliisin mukaan tämänkaltaisia havaintoja tulee melko usein.

– Teemme nämä tehtävät viimeisen päälle. Onneksi suurin osa havainnoista osoittautuu turhiksi.

Pikkolan koulun vt. rehtori Janne Niemi tiedotti asiasta koteihin Wilman kautta.

– Olemme osaltamme pahoillamme, mikäli tilanne aiheutti huolta oppilaiden keskuudessa. Jos nuori haluaa keskustella asiasta, koulun aikuiset, erityisesti terveydenhoitaja ja kuraattori, ovat käytettävissänne.

 

Edit klo 11.47. Lisätty tieto rehtorin Wilma-viestistä.

6 kommenttia

  1. Ilmoitus oli todella hämmentävä, ensin opettaja käskee olemaan hiljaa ja siirtymään ikkunoiden luota pois, sitten tulee kuulutus että tämä on harjoitus, sitten tulee vielä tarkennus ettei tämä ollutkaan harjoitus.

  2. On kyllä amatöörimaista koululta ja poliisilta tämän asian ilmoittelu ja käsittely. Siis poliisi laittaa rehtorin suuhun sanat eivätkä ne edes ole totta? Aiheuttaa pelkoa ja sekaannusta kansalaisissa ja nuorissa jotka osaavat itsekin lukea näistä asioista lehdistä. Ei kyllä ole opittu yhtään viime aikaisista tapahtumista?

  3. Minusta on hyvin outoa, että tiedotetaan harjoituksesta vaikka ei ole ja heti perään saa lukea lehdestä että on oikea tarkistustehtävä. Kyllä haluaisin poliisilta kommentin, että miksi näin käsketty tiedottamaan? Paniikin ehkäisemiseksi? Eikö sitä toisin olisi voinut tehdä, rehellisin keinoin? Ja onko harjoitustiedotus annettu jo silloin kun ollaan vielä tutkittu asiaa? Mitä jos olisikin ollut vielä mahdollinen vaara?
    Hyvä että on suhtauduttu vakavuudella!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.