Asemalla treenaataan jo seuraavaa vaihetta — Tintti Mikkonen on Talent Suomen semifinaalissa

0
Tintti Mikkonen esitti karsinnassa sekä tuliohjelman että tankontassia. Semifinaalissa hän keskittyy vain tuliesitykseen. Se oli tuomareiden toive, ja sopii myös Mikkoselle oikein hyvin. Kuva: MTV

Nainen seisoo lavalla ja odottaa tuomareiden päätöstä. Katsojakin aistii jännityksen ruudun toiselle puolelle. Menossa on Talent Suomen karsintalähetys. Kysymys kuuluu tietenkin: jatkoon vai ei?

Enemmän kuin katsojaa, jännitti naista lavalla. Kangasalalainen tulitaiteilija ja tankotanssija Tintti Mikkonen oli jo varma, että tämä oli tässä.

Talent Suomen karsintajaksot on kuvattu jo syksyllä. Jakso, jossa Tintti Mikkonen oli mukana, tuli ulos maaliskuun alussa. Se oli toiseksi viimeinen karsintajakso. HP:n kultainen napinpainallus vei hänet suoraan semifinaalilähetyksiin.

Talent Suomi ei ollut Mikkosen suunnitelmissa, mutta joku ilmiantoi hänet tuotantoyhtiölle. Sieltä soitettiin ja kysyttiin häntä mukaan. 54-vuotias Mikkonen, joka on muuten myös tuore mummi, vastasi kutsuun kyllä.

Karsintalähetyksessä Mikkonen esitti sekä tuliohjelman että tankotanssia. Se on haastava yhdistelmä, sillä tuliesityksissä käsitellään lamppuöljyä. Jos sitä jää käsiin, voi tangolla käydä huonosti. Toisaalta, jos esiintyy ensin tangolla, joutuu vaatteiden vaihtoon käyttämään aika paljon aikaa, koska tuliesityksessä pitää olla tulenkestävä asu.

Kultasade pelasti

Mikkosen esitys vakuutti tuomareista kaksi eli Krista Siegfriedsin ja HP Parviaisen. Jorma Uotinen ja Ernest Lawson eivät olisi häntä päästäneet jatkoon. Jatkopaikkaan tarvitaan kolme ääntä neljästä.

Lisäksi kullakin tuomarilla sekä juontaja Mikko Leppilammella on mahdollisuus päästää joku suoraan semifinaaliin kultaisella napilla. Tavallisin tuomariäänin jatkoon päässeet joutuivat vielä viimeisessä semifinaalilähetyksessä karsintaan, sillä semifinaaliin mahtuu mukaan vain 24 kilpailijaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

HP Parviainen pelasti kultaisella napilla Tintti Mikkosen jatkoon. Kuva: MTV

HP Parviainen päätti käyttää siis kultaista nappia ja päästi Mikkosen jatkoon.

— Tässä minä sitä semifinaalin ohjelmaa harjoittelen, sanoo Mikkonen ja heilauttaa kättään Kangasalan Asemalla olevan yli satavuotiaan puutalon pihassa.

— Onneksi nyt jo tarkenee harjoitella pihalla, hän jatkaa.

Semifinaalissa Mikkonen aikoo keskittyä pelkästään tuliohjelmaan, tanko jää kotiin. Se oli tuomariston selkeä toive, joka sopii Tintti Mikkoselle erittäin hyvin. Tulen kanssa esiintymisestä hänellä on jo yli kahdenkymmenen vuoden kokemus. Tankotanssi on tuoreempi harrastus, sitä Mikkonen on treenannut vasta kahdeksan ja puoli vuotta.

Ohjelmaa hän ei tietenkään voi vielä paljastaa, sen pitää olla yllätys. Sen verran hän raottaa salaisuuden verhoa, että hänen itse tekemänsä soihtuviuhkat pääsevät mukaan semifinaaliin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tintti Mikkonen harjoittelee usein pihassa. Naapurusto on tottunut tulen leimahduksiin, mutta joskus joku tulee tienpientareelle ihmettelemään harjoituksia. Kuva: Marja Aaltio

Semifinaali on suora lähetys. Se on vielä astetta jännittävämpi kuin karsinta, joka nauhoitettiin etukäteen, ja jota oli kuitenkin leikattu myös jonkin verran.

Tintti Mikkosella on tosin jo kokemusta Talent-lavalta ennen omaa sooloesitystä. Hänen poikansa Kasimir Jolma osallistui Niko Virtasen kanssa Talenttiin vuonna 2011. Miesten Duo Flow pääsi tuolloin finaaliin ja Tintti Mikkonen oli lavalla mukana taustajoukoissa.

Tulen kanssa työskennellessä turvallisuus on tärkeää ja Tintti Mikkosen apuna lavalla on hänen aviomiehensä Pekka Mikkonen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tintti Mikkonen on tehnyt itse sekä laatikon että siinä olevat soihtuviuhkat. Kuva: Marja Aaltio

Mikkonen pistää soihtuviuhkan takaisin metallikoteloon ja miettii, että finaaliin pääsy voisi olla aikamoinen ihme. Finalistit valitaan yleisöäänestyksellä, ja mukana on monta suurta ryhmää, joilla on tietenkin pieni etu puolellaan. Ryhmät saavat varmasti enemmän ”kaveriääniä” kuin sooloartistit.

Mutta se ei haittaa Tintti Mikkosta. Jo semifinaalipaikka oli mukava yllätys. On hienoa päästä näyttämään osaamista suorassa lähetyksessä sadoilletuhansille katsojille. Mikkosen vuoro on toisessa semifinaalissa, joka suora lähetys on sunnuntaina 22.3. Finaali esitetään 5.4.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.