Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Asemanseudun asukkaiden mielestä uusi tieyhteys parantaisi merkittävästi liikenneoloja ja lisäisi turvallisuutta

Joukko erilaisia kaupungin kadunrakennuskohteita odottaa toteutustaan. Kangasalan Asemaseudun asukasyhdistys yrittää vauhdittaa omien kulkuyhteyksiensä parantamista kaupunginhallitukselle suunnatulla vetoomuksella.

Uutiset - 14.4.2018 kello 8.00
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Asemanseudun asukkaiden mielestä uusi tieyhteys parantaisi merkittävästi liikenneoloja ja lisäisi turvallisuutta
Asemanraitti toimii ajoyhteytenä entisen aseman kohdalta mutkien takaa löytyvälle alikulkutunnelille ja edelleen radan toiselle puolelle. Kyläläiset valittavat tien kapeutta ja sitä, että kovaa vauhtia kulkevat junat lennättävät kiviä ja muuta irtonaista autotien puolelle.

Nykyiseen asemakaavaan sisältyvän Halimankaaren toteutus on ollut Aseman tienoolla toivelistalla vuosien ajan.

Hanke sisältyi jo kertaalleen teknisen toimen rakennussuunnitelmiin, mutta säästökuuri siirsi toteutuksen hamaan tulevaisuuteen.

Asemanseudun liikennejärjestelyt muuttuivat vuonna 1994. Radan tasoylikäytävä poistui, ja uusi alikulkutunneli valmistui asemarakennuksen kohdalta nelisensataa metriä lounaaseen.

Radan vierustalle valmistui Asemanraitti, jonka kautta liikenne kulkee alikulun kautta radan vastakkaisen puolen asumuksiin.

Kulku Halimanjärventieltä Vatialantielle tapahtuu alikulun, Asemanraitin ja Asemantien kautta. Matka mutkikkaan reitin kautta alikulusta Vatialantien ja Luottamusmiehentien risteykseen on 1 300 metriä. Uusi katu lyhentäisi matkan 500 metriin.

– Nykyinen ajoreitti on mutkainen ja osin hyvin kapea. Alikulun yhteydessä oleva 90 asteen käännös tekee liikennöinnin hankalaksi liukkaalla ja runsaan lumen aikaan, kertoo asukasyhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Jussila.

Tampereen ja Jyväskylän välinen rata kulkee kylän halki. Ennen alikulkujärjestelyä kaikki liikenne radan yli kulki aseman tasoylikäytävän kautta.

Tasoristeyksen poistaminen ei ole estänyt jalankulkijoiden liikennettä radan yli. Kävelijöiden tekemä polku-ura näkyy selvästi entisen tasoristeyksen vaiheilla. Kylän väki on huolissaan radan ylityksistä.

Uusi tie voisi tehdä merkittävän muutoksen jalankulkijoiden käyttäytymiseen. Nykyisin kävelyreitti lähimmältä bussipysäkiltä johtaa suoraan houkuttavimpaan radanylityskohtaan.

Lue lisää Asemanseudun tieasioista 11.4.2018 ilmestyneestä numerostamme: ksdigi.fi
 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös