Asukaskyselystä tehdään yhteenveto päättäjille tiistain kokoukseen

0
Asukaskyselyn vastauksista laaditaan yhteenveto tiistain kokoukseen ja myös kaikki avoimet vastaukset menevät lautakuntien jäsenille katsottavaksi, selvittää kehitysjohtaja Patrik Marjamaa Kangasalan kaupungilta.
Asukaskyselyn vastauksista laaditaan yhteenveto tiistain kokoukseen ja myös kaikki avoimet vastaukset menevät lautakuntien jäsenille katsottavaksi, selvittää kehitysjohtaja Patrik Marjamaa Kangasalan kaupungilta.

Kangasala kyseli kaupunkilaisten mielipiteitä päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelmaa varten verkkokyselyllä, joka sulkeutui keskiviikkona 12. helmikuuta.

Vain päivää myöhemmin kaupungin verkkosivuille ilmestyi päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelman vuosille 2020–2030. Suunnitelmaa käsitellään ensi tiistaina elinympäristölautakunnan ja sivistyslautakunnan yhteisessä kokouksessa.

Moni ihmetteleekin nyt, onko verkkokyselyn vastauksilla mitään merkitystä ja saavatko päättäjät niitä edes nähdäkseen.

Kyselyn tulokset ovat oikein hyvä lisäaineisto päätöksentekijöille tärkeiden päiväkoti- ja koululinjausten tekemisessää.

kehitysjohtaja Patrik Marjamaa, Kangasalan kaupunki

– Vastauksista laaditaan yhteenveto tiistain kokoukseen ja myös kaikki avoimet vastaukset menevät lautakuntien jäsenille katsottavaksi, selvittää kehitysjohtaja Patrik Marjamaa Kangasalan kaupungilta.

– Alun perin ajatuksenamme oli toteuttaa osallistaminen hieman toisella tavalla, mutta toive laajemmasta verkkokyselystä nousi esiin vanhempainyhdistysten edustajien kanssa pidetyssä tapaamisessa. Kyselyn tulokset ovat oikein hyvä lisäaineisto päätöksentekijöille tärkeiden päiväkoti- ja koululinjausten tekemisessä.

Verkkokyselyyn tuli 1 425 vastausta. Avoimiin vastauskenttiin kertyi yli 700 mielipidettä ja toivetta. Alueellisesti aktiivisimpia olivat pohjoiskangasalalaiset. Heidän osuutensa vastanneista oli 27,8 prosenttia.

Vastauksista yhteensä vajaat 15 prosenttia tuli Raikun, Kuhmalahden ja Sahalahden alueella asuvilta.

Suunnitelma on pohjaesitys

Marjamaa korostaa, että käsittelyssä oleva suunnitelma on pohjaesitys, joka sisältää toimenpide-ehdotuksia. Se on laadittu valmistelutyöryhmässä laajan ja perusteellisen tausta-aineiston pohjalta. Suunnitelmaa on aiemmissa vaiheissa käsitelty jo muun muassa sivistyskeskuksen esimiesten kokouksessa ja valtuuston iltakoulussa.

–Toteutuksen aikataulu ja yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin, kun valtuuston aikanaan linjaamat asiat etenevät kaupungin päätöksentekoelimissä. Kaupungin kokonaistilanne vaikuttaa siihen, mitä on mahdollista kunakin vuonna tehdä, Marjamaa sanoo.

Suunnitelma sisältää jo vireilläkin olevia asioita.

– Esimerkiksi Pikkolan uuden päiväkodin suunnitteluun on määräraha tämän vuoden budjetissa. Uusikin suunnitelma sisältää toteutuksen, mutta laajempana pienten lasten yksikkönä, mikä edellyttää lisäresursointia, Marjamaa kertoo.

Lue myös: Kangasala haluaa eroon nauhataajaman ulkopuolisista pikkukouluista – Elinympäristö- ja sivistyslautakunta käsittelevät uutta päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelmaa ensi viikolla

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.