Asumaton talo paloi Veturitiellä – epäillään tahallaan sytytetyksi

0
Pelastuslaitos sammuttaa parhaillaan omakotitaloa Veturitiellä. Asumaton rakennus tulee tuhoutumaan sammutusraivauksen aikana täysin.
Pelastuslaitos sammuttaa parhaillaan omakotitaloa Veturitiellä. Asumaton rakennus tulee tuhoutumaan sammutusraivauksen aikana täysin.

Asumaton kiinteistö paloi eilen illalla Veturitien ja Kangasalan tien valoristeyksen tuntumassa. Hälytys palosta tehtiin klo 16.45.

Kun palokunta tuli paikalle, oli palo levinnyt koko rakennukseen. Osa sen sisätiloista päästiin kuitenkin tarkistamaan, eikä sieltä toistaiseksi ole löytynyt uhreja. Palosta ei ollut vaaraa ulkopuolisille.

Sammutustyöt jatkuivat yöllä, jonka jälkeen kiinteistö siirtyi Kangasalan kaupungin tarkastettavaksi. Paikalla on kaivinkone. Päivystävän palomestarin mukaan taloa aletaan todennäköisesti purkamaan. Kiinteistö paloi tulipalossa täysin.

Tutkinnassa ilmeni, että paloa oli syytä epäillä tahallaan sytytetyksi. Asiaa on tutkittu nimikkeellä vahingonteko.

Teko on saatu selvitettyä. Poliisista kerrotaan, että teon takana on ollut kaksi paikkakunnalla asuvaa alle 15-vuotiasta poikaa. Poikia on kuultu ja he ovat pääosin myöntäneet tapahtumien kulun. Kiinteistössä oli sytytetty tuli ja pojat olivat poistuneet sen jälkeen paikalta.

Poliisi sai yleisöltä vihjeitä, jotka auttoivat asian selvittämisessä.

Asiaa ei tulla viemään syyttäjälle syyteharkintaan, koska tekijät eivät ole ikänsä puolesta rikosoikeudellisessa vastuussa. Heitä koskee kuitenkin korvausvelvollisuus.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.