Asumisoikeusasuntojen vetovoima kasvussa

0
Pikkolan alueella sijaitsevan Paljetien loppupäähän, urheilukentän vierustalle, valmistuu 23 asumisoikeusasuntoa vuoden 2019 helmikuulle mennessä. Kolme kaksikerroksista rakennusta ja kolme rivitaloa tuovat keskustan alueelle lisää 70–90 neliömetrin kokoluokan perheasuntoja.

Asumisoikeusasuntojen suosio ja tuotanto ovat olleet kasvussa maanlaajuisesti, ja myös Tampereen seudulla. Kangasalle tulee näille markkinoille uusi toimija, kun Avain Asumisoikeus Oy aloittaa kahden kohteen rakentamisen vielä tämän vuoden aikana.

Kangasalan alueella on kaikkiaan 440 asumisoikeusasuntoa. YH-Asumisoikeus Länsi Oy omistaa 256 asuntoa, AVO-Asumisoikeus Oy 60 asuntoa ja TA-Asumisoikeus Oy 124 asuntoa.

Uusina hankkeina TA-Asumisoikeus Oy rakentaa 34 uutta asuntoa Suoramalle, ja Avain Asumisoikeus Oy valmistelee yhteensä 39 asunnon toteutusta Pikkolaan ja Nattariin.

Kaavoituslautakunta päätti viime kokouksessaan puoltaa korkotukilainavarauksen antamista Avain Asumisoikeus Oy:n kohteisiin osoitteissa Vatialantie 26 ja Paljetie 18. Vatialantielle valmistuu helmikuulle 2019 mennessä kahteen kaksikerroksiseen taloon ja yhteen rivitaloon 16 asuntoa. Paljetielle tulee kolmeen kaksikerroksiseen taloon ja kolmeen rivitaloon 23 asuntoa.
Asuntojen koot ovat 68–107 neliötä. Kaavoitustoimen perusteluissa todetaan, että keskustaan kaivataan etenkin tiiviisti rakennettuja perheasuntoja. Näiden odotetaan tuovan alueelle nuoria lapsiperheitä, mikä osaltaan veisi keskustan väestön ikärakennetta parempaan suuntaan.

Koko maassa rakennetaan tänä vuonna noin 1 800 asumisoikeusasuntoa, mikä on 130 vähemmän kuin viime vuonna.
Määrä on kuitenkin edelleen selvästi aiempia vuosia korkeammalla tasolla.
Vuonna 2016 Suomessa oli noin 44 000 asumisoikeusasuntoa 47 kunnassa. Tästä määrästä 46 prosenttia sijaitsee pääkaupunkiseudulla, 11 prosenttia Tampereen seudulla ja 9 prosenttia Turun seudulla.

Kiinnostus asumisoikeusasuntoja kohtaan on ollut Kangasalla kasvamaan päin. Asuntojen jonotusnumeroita haetaan kunnasta yli 300 numeron vuosivauhdilla, ja tänä vuonna näyttäisi tulevan jälleen uusi ennätys.

Lue aiheesta lisää 28.6. lehdestä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.