Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Asutuksen läheisyydessä liikkunut karhu lopetettiin Orivedellä

Uutiset - 5.5.2018 kello 13.38
Kangasalan Sanomat

Kangasalan ja Oriveden alueella asutuksen läheisyydessä liikkunut karhu on poliisin päätöksestä lopetettu eilen illalla Orivedellä.

Sisä-Suomen poliisi pyysi keskiviikkona Kangasalan riistanhoitoyhdistykseltä suurriistavirka-apua karhun karkottamiseksi. Linja-auton töytäisemäksi tullutta karhua etsittiin onnettomuuden jälkeen, mutta sitä ei löydetty.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Karhusta saatiin havaintoja ja ilmoituksia asutuksen läheisyydestä torstaina ja perjantaina. Poliisin tehtäväannon mukaisesti karhun karkottamista yritettiin koiran ja aseella ilmaan ampumisen avulla.

Useista yrityksistä huolimatta karkottaminen ei kuitenkaan onnistunut. Karhu osoittautui ihmistä pelkäämättömäksi. Se päästi riistanhoitoyhdistyksen henkilöt 30 metrin päähän eikä paennut, vaikka karkottajat ampuivat aseella ilmaan. Karhu jäi kulkemaan Oriveden Suoaseman alueelle lähelle asutusta ja hevostalleja.

Koska karkotuskeinot eivät tehonneet ja karhu ei lajityypillisesti arastellut ihmistä, poliisi katsoi, että karhun käyttäytyminen ja liikkuminen rakennetussa ympäristössä aiheuttaa vaaraa ihmisen hengelle ja terveydelle. 

Poliisin päätöksestä eläin lopetettiin Oriveden Pihlajamäentien varressa olevalle pellolle. Uroskarhun iäksi arvioitiin 3-5 vuotta ja painoksi 120-150 kg.

Poliisi toimittaa karhun riistantutkimusta tekevälle tutkimuslaitokselle.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös