Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Asutuksen läheisyydessä liikkunut karhu lopetettiin Orivedellä

Uutiset - 5.5.2018 kello 13.38
Kangasalan Sanomat

Kangasalan ja Oriveden alueella asutuksen läheisyydessä liikkunut karhu on poliisin päätöksestä lopetettu eilen illalla Orivedellä.

Sisä-Suomen poliisi pyysi keskiviikkona Kangasalan riistanhoitoyhdistykseltä suurriistavirka-apua karhun karkottamiseksi. Linja-auton töytäisemäksi tullutta karhua etsittiin onnettomuuden jälkeen, mutta sitä ei löydetty.

Karhusta saatiin havaintoja ja ilmoituksia asutuksen läheisyydestä torstaina ja perjantaina. Poliisin tehtäväannon mukaisesti karhun karkottamista yritettiin koiran ja aseella ilmaan ampumisen avulla.

Useista yrityksistä huolimatta karkottaminen ei kuitenkaan onnistunut. Karhu osoittautui ihmistä pelkäämättömäksi. Se päästi riistanhoitoyhdistyksen henkilöt 30 metrin päähän eikä paennut, vaikka karkottajat ampuivat aseella ilmaan. Karhu jäi kulkemaan Oriveden Suoaseman alueelle lähelle asutusta ja hevostalleja.

Koska karkotuskeinot eivät tehonneet ja karhu ei lajityypillisesti arastellut ihmistä, poliisi katsoi, että karhun käyttäytyminen ja liikkuminen rakennetussa ympäristössä aiheuttaa vaaraa ihmisen hengelle ja terveydelle. 

Poliisin päätöksestä eläin lopetettiin Oriveden Pihlajamäentien varressa olevalle pellolle. Uroskarhun iäksi arvioitiin 3-5 vuotta ja painoksi 120-150 kg.

Poliisi toimittaa karhun riistantutkimusta tekevälle tutkimuslaitokselle.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös