Atria aloittaa yt-neuvottelut Sahalahden tehtaalla – uhkana 130 työllistävän tehtaan sulkeminen

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Kuva: Jouni Valkeeniemi

Atria aloittaa yt-lain mukaiset muutosneuvottelut Sahalahden tehtaan siipikarjayksikössä. Muutosneuvotteluissa tarkastellaan Sahalahden tehtaan mahdollista sulkemista.

Neuvottelut koskevat koko tehtaan henkilöstöä, eli noin 130 henkilöä, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Atria tavoittelee suunnitelluilla toimenpiteillä yhteensä noin viiden miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Säästöjen arvioidaan toteutuvan 2024 loppuvuodesta lähtien. 

Käynnistettävät muutosneuvottelut eivät koske Atrian muita tuotantolaitoksia.

Sahalahden tehtaan mahdollinen sulkeminen on ensimmäinen osa yhtiön siipikarjaliiketoiminnan kilpailukyvyn ja kannattavuuden parantamiseen tähtäävää ohjelmaa.

Sen toisessa vaiheessa käynnistetään yt-lain mukaiset muutosneuvottelut Nurmon siipikarjayksikössä. Näiden neuvotteluiden tavoitteena on valmistautuminen uuden siipikarjatehtaan käyttöönottoon ja varautuminen työtehtävien ja toimintatapojen uudistumiseen.  

Muuttuneessa toimintaympäristössä sekä kilpailu- ja markkinatilanteessa Atrian tavoitteena on parantaa siipikarjaliiketoiminnan kilpailukykyä, kannattavuutta ja lisätä teollisen toiminnan tehokkuutta, yhtiö tiedottaa.

Lue myös: Atria Suomen toimitusjohtaja Sahalahden tehtaan lakkautusuhasta: ”Meillä on tarve tarkastella erilaisia keinoja kilpailukyvyn parantamiseksi”

Lue myös: ”Pettymys ja järkytys päällimmäiset tunteet” – Tieto Atrian Sahalahden tehtaan mahdollisesta sulkemisesta tuli täydellisenä tyrmäyksenä henkilöstölle

Lue myös: Kaupunginjohtaja Atrian uutisesta: ”Jos ikävin vaihtoehto toteutuu, niin kaupunki valmistautuu antamaan omaa tukeaan”

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.