Aurinko on saunalautan paras kaveri

0
Aurinkoinen sää lupaa yrittäjä Jussi Jokilammelle ja saunalautalle hyvää kesää.

Auringon kimmellys Längelmäveden aalloilla lupaa hyvää matkailuyrittäjille. Näin uskoo yrittäjä Jussi Jokilampi, jonka saunalautta keinahtelee toista kesää Mobi­lian rannassa.

– Vuokrauksen kannalta helteet, lämpimät vedet ja niiden tuoma hyvä kesäfiilis ovat parasta markkinointia, Jokilampi uskoo.

Toisin oli viime kesänä, jolloin Kesäpäivän saunalautta aloitti toimintansa Kangasalla. Lautan vuokraus kiinnosti, mutta Jokilammen mukaan moni jäi odottamaan säiden paranemista, mitä ei sitten koskaan tapahtunutkaan.

Etukäteen varatut reissut toteutuvat lähes poikkeuksetta, sillä Jokilammen mukaan lautta kulkee vakaasti kovalla tuulellakin. Silti mieleen jäivät intialaisvieraat, jotka nauttivat järvimaisemista 15 asteen lämpötilassa kovassa myrskyssä.

– Aurinkoisella säällä ihmiset viihtyvät lautan terassilla, sateella vietetään enemmän aikaa saunassa. Asiakkaista 95 prosenttia käy uimassa säässä kuin säässä, Jokilampi kertoo edelliskesän opeista.

Saunan ja terassin lisäksi käytössä on kajuutta, josta käsin kippari ohjaa alusta. Lauttaan mahtuu 11 vierasta. 

Suurin osa vuokraa lautan etukäteen ystävien tai perhetuttujen kanssa, sillä harva raskii seilata vain oman perheen kanssa hetken mielijohteesta. 

Jokilammen mukaan varausta kannattaa silti kokeilla myös ex tempore, sillä lautan ja kipparin voi saada liikkeelle lyhyelläkin varoajalla.

– Perusreissulla ajellaan Kaivannon sillan ali Roineen puolelle. Sen jälkeen purjehditaan takaisin päin ja ankkuroidutaan Pajusaaren poukamaan. Siellä tuulensuojassa on hyvä saunoa ja uida, Jokilampi kertoo hyvin toimineesta reitistä.

Jokilampi itse on viettänyt lapsuutensa saman järven rannalla. 

Idea Kangasalle sijoitettavasta saunalautasta syntyi yhtiökumppani Tomi Lindströmin kanssa, kun herrat olivat eräällä lautalla asiakkaina. 

Sopiva lautta-aihio löytyi Oulusta remontoitavaksi ja paikka Mobilian rannasta Kesäpäivän Pursiseuralta.

– Kausi on lyhyt. Enemmän tämä on työn ja harrastuksen yhdistämistä, kuin ansiomielessä tehtävää työtä, Jokilampi naurahtaa.

Yrittäjät ovat pohtineet myös paattinsa siirtämistä. Tamperetta puoltaa yöelämän läheisyys, vaikka taksitkin kulkevat.

– Valkeakosken musiikkijuh­lien aikaan saunalautalla voisi tehdä reissun sinne. Toisaalta nyt on hyvä töpinä, koska moni edelliskesän vuokraaja on jo varannut uuden risteilyn, Jokilampi tuumailee.

Juttu julkaistu Kangasalan Sanomien Kesäisin-numerossa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.