Autetaan toisia selviytymään

0

Tänään keskiviikkona maassamme alkaa uudenlainen aika. Poikkeusolot eivät voi olla vaikuttamatta meidän jokaisen elämäämme.

Kangasalla asuu tuhansia riskiryhmään kuuluvia, joiden terveys on meidän kaikkien käsissä. Meidän on noudatettava rajoituksia pitääksemme heidät turvassa. Ilman rajoituksia terveydenhuollon kantokyky ei kestä.

Helppoa tämä ei tule olemaan. Perheissä tehdään poikkeusjärjestelyjä, jotta lasten hoito saadaan järjestettyä.

Toisilla aloilla etätyö on helpompaa, toisilla mahdotonta. Poikkeusoloissa asiaa ei kuitenkaan kysellä, hoito on järjestettävä.

Apua tarvitsevat myös monet riskiryhmäläiset ja karanteenissa olevat. Hallitus kehotti yli 70-vuotiaita välttämään julkisia paikkoja. Moni ei enää uskalla lähteä ulos.

Kangasalla pystytettiin nopeasti Facebook-ryhmä Kangasalan Koronarinki, jossa tarjotaan apua koronatilanteessa. Vajaassa vuorokaudessa useat ihmiset ovat ilmoittaneet pystyvänsä auttamaan muun muassa kauppa-asioissa maksutta.

Yksin ei siis tarvitse jäädä. Jos et pääse Facebookiin, soita jollekin, joka pääsee. Me kaikki olemme valmiita auttamaan.

Sen lisäksi apuamme tarvitsevat paikalliset yritykset. Talouselämämme on ennen näkemättömän tilanteen edessä.

Kivijalkakaupoissa ei ole asiakkaita, ja pienyrittäjät ovat tiukassa paikassa. Konkursseilta ja irtisanomisilta tullaan tuskin välttymään.

Vaikka ihmisiä kehotetaan välttämään ihmismassoja, saamme yhä kulkea. Käyttäkäämme siis kaikki oman kaupunkimme palveluita niin paljon kuin mahdollista.

Tehdään töitä yhdessä sen eteen, että meillä olisi kaikilla edessämme edes hitusen helpommat kuukaudet.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.