Autoglym tuo WRC-tähden Kangasalle

0
Autoglym Ralli tuo uusiseelantilaisen Hayden Paddonin Kangasalle. Testiralli on tapahtuman suojelijan Marcus Grönholmin mukaan tärkeä ja tarpeellinen tulevaan Suomen MM-ralliin valmistautuville kuljettajille. Kuva: Hyundai Motorsport.

Heinäkuun puoliväli tarkoittaa autourheilusta kiinnostuneille rallia. Autoglym Ralli alkaa nuotitusjaksolla perjantaina 15. heinäkuuta.
Varsinainen kilpailu pääsee käyntiin lauantaina, kun kuljettajat kaasuttavat rallireitin 8 erikoiskokeelle. Yksittäisiä erikoiskoeosuuksia on kaikkiaan neljä, jotka kaikki ajetaan MM-osakilpailujen tapaan kahteen kertaan. Yhteensä kilometrejä kertyy yli 100.

Ralli starttaa Mobilian edustalta, josta kilpailijat lähtevät minuutin välein kohti Sahalahdella sijaitsevaa ensimmäistä erikoiskoetta. Autokuntia ilmoittautui kaikkiaan 125.

– Kaksi on peruuttanut osanottonsa, joten tällä hetkellä autokuntia on mukana 123. Normaalisti perumisia tulee aina: auto hajoaa tai menee ulosajossa rikki edellisessä kilpailussa, kilpailun tiedottaja Jarno Saari kertoo.

Saaren mukaan ralli ei vaadi erityisiä liikennejärjestelyjä. Erikoiskokeiden tieosuudet luonnollisesti suljetaan muulta liikenteeltä rallin ajaksi.

– Käytännössä ralliautot eivät tunnu liikenteessä, mutta yleisö saattaa lisätä liikennevirtaa jonkin verran, ja esimerkiksi huoltoasemilla on tavallista enemmän ihmisiä, Saari toteaa.

Kilpailun aikana on peräti viisi huoltomahdollisuutta, ja Autoglym Ralli toimiikin testirallina ennen heinäkuun lopussa järjestettävää Neste Rallya.

Autoglymissä nähdään ainakin kolme kansainvälisesti kovatasoista autokuntaa. Tapahtuman ehdoton huippunimi on Hyundain WRC-tallin riveissä ajava uusiseelantilainen Hayden Paddon, joka nousi alkuvuodesta MM-rallin korkeimmalle palkintokorokkeelle Argentiinassa.
Rallin järjestävä tamperelainen PR-Racing oli yhteydessä myös muihin talleihin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Hyundai Motorsport nähdään maailmanmestaruussarjan ulkopuolisessa kilpailussa.
Osallistujalistalta löytyy myös WRC2-luokan kärkikuski Teemu Suninen ja kahden edellisen SM-osakilpailun voittaja norjalainen Ole Christian Veiby, joka kilpailee testirallissa WRC3-luokan kalustolla.

 

Muokattu 7.7.2016: autokuntien määrä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.