Autoilija pakeni poliisia hurjalla nopeudella vilkkaan liikenteen seassa – Kuljettajaa epäillään lukuisista rikoksista

0

Sisä-Suomen poliisilla oli takaa-ajotilanne Kangasalla sunnuntaina. Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi piti liikenneratsiaa Oriveden rajan tuntumassa valtatie 9:llä kolmen aikaan iltapäivällä.

Pohjoisen suunnasta poliisipartiota lähestyi henkilöauton kuljettaja 169 km/h -nopeudella. Kun poliisi näytti pysäytysmerkkiä, kuljettaja hidasti ja teki U-käännöksen.

Poliisipartio lähti seuraamaan pakenevaa ajoneuvoa, joka ajoi noin 170 km/h -nopeudella. Tieosuudella on 100 km/h -nopeusrajoitus.

Poliisin tiedotteen mukaan liikenne oli tilanteessa vilkasta, ja pakeneva autoilija aiheutti vaaratilanteita.

Noin seitsemän kilometrin takaa-ajon jälkeen kuljettaja yritti kääntyä oikealle Yliskyläntielle, mutta auto päätyi liikenteenjakajan yli tien vasemmalle puolelle ojaan päin hirviaitaa. Auto vaurioitui kauttaaltaan.

Kuljettaja jatkoi pakenemista juosten, ylitti hirviaidan ja juoksi metsään. Paikalle saapui useita poliisipartioita ja koirapartio.

Epäilty kuljettaja löytyi koiran avustuksella noin tunnissa tukkipinon alta.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta koska kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.