Autonpesu kotioloissa sujuu sienellä ja mäntysuovalla

17
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Lika lähtee hyvin sienellä pestessä. Samalla naarmutusvaara vähenee.

– Huolellisuudesta ja likaisuudesta riippuen autonpesuun saa helposti kulumaan useita tunteja, sanoo kolmekymmentä vuotta autojen parissa työskennellyt Pertti Mäkelä. Viimeisen seitsemän vuoden ajan hän on puunannut, entisöinyt ja korjannut työkseen museoautoja…


Tämä sisältö on vain Kangasalan Sanomien tilaajille

Jos olet tilaaja, saat sisällön käyttöösi kirjautumalla sisään. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia, rekisteröi tunnuksesi tästä.

TilaaKirjaudu

17 kommenttia

 1. Ei sientä maalipinnalle koskaan. Pehmeä pesukinnas mielellään luonnonkuituisena ainoa oikea vaihtoehto siistinä pitämiselle.
  Ei mäntysuopaa pesuun koskaan. PH-neutraali pesuaine tässä oikea valinta. Pinttyneisiin likoihin ym sitten omat aineensa.
  Hohhoijaa taas.

 2. Ihan oikeasti kuka jakaa tälläisiä vinkkejä. Sieni ja mäntysuopa on aivan vihoviimeinen keino. Hyvä keino naarmuttamaan ja tuhoamaan maalipinta. Ehkä kannattaisi vähä opiskella autonhoidosta ennenkuin tälläisiä kirjoitetaan. Museoautoja käy sääliksi….

 3. Ja edellisiin vielä yhtyen: muka 30 vuoden kokemus autoista. Voivoi jos sen koko ajan on luullut olevansa kovakin ammattilainen pesemisessä ja pesutavat noin huonossa kunnossa.

 4. Eih! Mäntysuopa poistaa vahan auton pinnasta. Ei todellakaan sovi yleispesuun. Sienellä on mäntysuovalla suoritetun vahanpoiston jälkeen sitten kieltämättä tosi hyvä vedellä naarmut suojattomaan maalipintaan, että pääsee taas myllyttämään pinnan kuntoon. Auton pesuun on oikeasti hyviä aineita ja välineitä (vahaturvallisia aineita ja esim. lampaanvillahanska), joiden avulla pinta pysyy hyvänä. Ja suojaava vahapinta paikallaan….

 5. Eieieieieiei EI NÄIN. Lampaanvilla kinnas ja auton pesuun tarkoitettu vahaturvallinen pesuaine! Tämän artikkelin vinkit ovat vanhankansan tyyli naarmuttaa auto.

 6. Kauhistellen luin ”ammattilaisen” ohjeita autonpesuun. Mäntysuovan ph -arvo on lähinnä maalipintaa tuhoava vaikutus. Vahashampoota aina ja kun käyttää hyvää vahashampoota, ei liuottimia tarvitse käyttää. Ja hyvä vahashampoo on tietysti biohajoava.

 7. Nyt tuli kyllä niin paljon virheellistä tietoa autonpesusta… Toivottavasti kukaan ei pese autoaan näillä oheilla.

 8. Mäntysuopa on autonpesuun hyvä, lievästi emäksinen sopii hyvin, puhdistaa ja neutralisoi happamuuksia pinnalta, mäntyöljystä kun tehtyä niin auto on pesun jälkeen hyvin kiiltävä, joskin suojaava vaikutus ei toki ole niin hyvä kuin pesuvahoilla vaikka kiilto on hämästyttävän hyvä, joten jos auto on oikeasti likainen eikä vain vähän pölyinen niin suosittelen.

 9. Liuotinaine pinnalle. Sitä saa biotuotteena lähimarketista. Painepesurilla hetken jälkeen aine pois, jonka jälkeen voi sienellä pestä. Fairya EI SAA käyttää. Tämän jälkeen painepesurilla, jos on, vaahdot pois, ja kuivaus, jonka jälkeen vaha pintaan. Tässä onkin kompastuskivi, kun vahausta ei saisi suorittaa auringonpaisteessa, joka on tekijälle ihanteellinen. Harvalta vain löytyy sisätilat kyseisen operaation suorittamiseen.

 10. Ilmankos ne Mobilian ”hall of fame” autot ei vaikuta erityisen näyttelypinnalla olevan jos hoitajalla on tällaiset ohjeet… Useamman kerran paikassa vierailleena en ole voinut välttyä ajatukselta että eivät ne autot siellä varsinaisesti sen tietyn vahamerkin imagoa kyllä nosta :-/
  Älkää todellakaan seuratko tämän ”arjen sankarin” ohjeita autonpesussa vaan käyttäjää vähän omaa järkeä ja esim. sopivia nettisaitteja.
  Suomessa vaan on niiiiin helppoa olla ammattilainen että siihen pystyy jokainen olipa taitoa tahi ei.

 11. Tässä nyt on kaikki pielessä. Hienona yksityiskohtana kaiken muun sähellyksen lomassa, videolla 0.45 paikkeilla pestään kurainen helma ja haetaan vähän pohjastakin hiekkaa siihen sieneen ja jatketaan sienellä hieromista muina miehinä korkeammalle auton kylkeen. Loistavaa jälkeä varmasti.

 12. Täällä on pesty kans 30v mäntysuovalla autoja ja puhtaaksi on lähteny ja ilman mitään naarmuja.
  Jos auto on vain lievästi likanen niin sillon voi kevyesti pestä muilla pesuaineilla,mäntysuovalla pesee jäsen päälle vahaa niin hyvä tulee,toki likatahrat liuottimilla pois sehän on selvä.
  Niin ja peskää/pesettäkää myös ne konehuonet,ovien,peräkonttien,tankinluukkujen reunatkin,surkeinta on katella kiillotettua autoa jonk konehuone on öljyntöhnässä ja ovienkarmit kurassa!
  Myös nuo paikat kannattaa vahata

 13. # Fussoa ja AG:n punanen!!! Ja ylläpito kiitos poistakaa tää artikkeli ettei Ihmiset pesis väärin.

 14. Pesukinnas: Sienestä tulee naarmuja jos on niin avuton että ei saa kaikkia hiekanjyviä pois ennenku pesee, onhan se nyt herran jestas itsestäänselvää. Oletko ok?

 15. Mäntysuopaa luonnonkuralle ja sade huuhtoo kuran pesuaineineen pihan viemäriin, sillä en minä ole vielä koskaan autoani käsin liannut, niin miksi se pitäisi käsin pestä?

  Harraste autot voivat toki olla muussakin harrastuksessa kuin luonnossa liikkumisen välineenä, samoin kuin luonnossa voi liikkua autottakin, vaikkapa enduropyörällä körötellen laillista neljääkymppiä metsäteillä. Mäntysuopapesuun palatakseni sen ympäristökuormitus on liene biosaippuoita vähäisempi vesistöissä, ainakin mikromuovien osalta? Maali kuluu minkä kuluu, eikä autopurkaamolla ole näkynyt vielä maaliltaan puhkikuluneita romuja.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.