Koti Uutiset Auvinen: Järki voitti!

  Auvinen: Järki voitti!

  0
  Oskari Auvinen on huojentunut. Perustuslakivaliokunta asettui sote-valmistelussa samalle kannalle kuin Kangasala ja muut kehyskunnat.

  – Järki voitti. Ainoa mahdollinen ratkaisu!
  Näin kuittasi kunnanjohtaja Oskari Auvinen perustuslakivaliokunnan sote-lakiesitykselle antamaa toista tyrmäystä.
  Valiokunnasta lakiesitykseen tehdyt korjaukset eivät ole riittäviä sen viemiseksi eduskuntakäsittelyyn, joten asia lykkääntyy seuraavalle vaalikaudelle.
  Vaikka esitetty yksiportainen hallintomalli on aiempaa kaksiportaista ongelmattomampi, asukkaiden vaikutusmahdollisuudet ovat siinä edelleen liian vähäiset.

  Tasaussääntelyn muutos lieventää valiokunnasta suurimpien kuntien veronkorotustarpeita, mutta korotuspaine on silti liian kova ja ristiriidassa perustuslain kanssa.
  Perustuslakivaliokunta korostaa lausunnossaan, että tähänastinen lainvalmistelutyö ei ole kuitenkaan umpikuja, vaan pohja jatkovalmistelulle.
  – Valiokunta ei sulje portteja, vaan näyttää tietä eteenpäin, puheenjohtaja Johannes Koskinen tiivisti.

  Oskari Auvinen on valiokunnan lausuntoon tyytyväinen, sillä siinä esiin nostetut puutteet ovat samat, joista Kangasala ja muut kehyskunnat ovat toistuvasti huomauttaneet.
  Siitä hän on ilahtunut, että kansanvaltainen keskustelu on pantu merkille ja sen äänenpainot on kuultu.
  Tämä on ollut Auvisesta erinomaisen tärkeätä, koska parlamentaarisen kädenlyönnin vuoksi sote-valmistelulla ei ole ollut toimivaa oppositiota.
  – Nyt sitä on kunnissa hoidettu sitten tätäkin virkaa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän