AVI ei suljekaan yksityisiä liikuntatiloja – Lisääntynyt muuntoviruksen osuus voi kuitenkin muuttaa tilannetta nopeasti

0
Kuva: iClipart.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (Avi) ei toistaiseksi anna Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle tartuntatautilain mukaista määräystä, jonka mukaan julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja pitäisi sulkea. Tilanteen muuttumiseen on kuitenkin Avin mukaan syytä varautua.

Lue myös: Pirkanmaalla esitetään kaikkien liikuntatilojen sulkemista – Lähiopetukseen palataan pääsiäisen jälkeen

Avi kertoo tiedotteessaan, että vaikka Pirkanmaan alue on ollut kaksi viikkoa epidemian leviämisvaiheessa, on ilmaantuvuusluku kuitenkin alle maan keskiarvon. Sairaalahoidon tarve on lisääntynyt jonkin verran, mutta Avin mukaan tällä hetkellä ei ole nähtävissä riskiä sairaala- ja tehohoidon tarpeen merkittävästä lisääntymisestä.

Se on yksi tartuntalain mukaisen päätöksen kriteereistä. Tämän vuoksi päätöksen tekemiselle asetetut edellytykset eivät Avin näkemyksen mukaan täyty.

– Tartuntalaki edellyttää lisäksi, että päätöksen tulee olla välttämätön, eikä muita toimenpiteitä voida pitää riittävänä, Avi sanoo tiedotteessaan.

Se korostaa, että Pirkanmaan alueella on otettu kattavasti ja ennakoivasti käyttöön kansallisen hybridistrategian mahdollistamat suositukset ja rajoitukset.

Aluehallintovirasto on huomioinut päätöstä tehdessään myös sen, että alueen tartunnanjäljitys kykenee edelleen kontaktoimaan tartunnan saaneet ja altistuneet nopeasti, ja viimeisimmän tiedon mukaan noin 80 prosenttia tartunnoista onnistutaan jäljittämään.

– Lisääntynyt muuntovirusten osuus voi kuitenkin nopeasti muuttaa tautitilannetta ja uusien rajoitusten tarve on arvioitava uudelleen, mikäli tilanne kehittyy huonompaan suuntaan, Avi huomauttaa tiedotteessaan.

Lue myös: Näin uudet koronasuositukset vaikuttavat Kangasalan kaupungin toimintaan

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.