Avi ja kaupunki valvovat, että VetreaElo Einar korjaa yksikössä havaitut epäkohdat – Toimitusjohtaja: ”Me ilman muuta haluamme korjata kaiken”

1
VetreaElo Einar toimii Kangasalan keskustan läheisyydessä. Se tuottaa vammaispalvelulain mukaista tehostettua palveluasumista. Kuva: Heli Keskinen

Vetrea Terveys Oy:n toimitusjohtaja Riikka Pikkarainen kertoo, että yrityksellä on aito tahtotila korjata VetreaElo Einarin tehostetun palveluasumisen yksikössä havaitut ongelmat.

Kaupunki tiedotti viime viikolla, että yksikössä on havaittu puutteita lääketurvallisuudessa ja henkilöstömitoituksessa.

Lue lisää: Kaupunki havainnut puutteita VetreaElo Einarissa – asiakasturvallisuuden katsotaan potentiaalisesti vaarantuneen

Pikkarainen on pahoillaan tilanteesta ja kertoo havaittujen puutteiden tulleen itselleenkin hieman yllätyksenä.

Tilanteen korjaaminen on yrityksessä prioriteettilistan kärkeen.

– Me ilman muuta haluamme korjata kaiken, mitä tarvitsee korjata ja taata hyvä hoito asiakkaille, Pikkarainen toteaa.

Meille Tampere-Kangasala-seutu on näyttäytynyt vaikeana.

Riikka Pikkarainen
Vetrea Terveys Oy:n toimitusjohtaja

Pikkaraisen mukaan tällä hetkellä käydään läpi työvuoroja ja lasketaan työntekijämitoitusta. Vetrea Terveyden mukaan työvoimamitoituksen alittaminen ei ole ollut aivan niin räikeä kuin kaupunki katsoo.

Pikkarainen kertoo, että siksi yritys käykin nyt läpi tapansa laskea mitoitus; eroaako se jotenkin kuntien tavasta.

Myös lääkehoitoa yksikössä toteuttaneen sairaanhoitajan pätevyysvaatimuksista Vetrea Terveydellä ja kaupungilla on ollut eri käsitys.

Pikkarainen kertoo, että Kangasalan yksikön avaamisen aikaan Valviralta saatiin hyväksyntä lääkehoitoa antaneen työntekijän pätevyydelle. Nyttemmin selvisi, ettei tällä olekaan kaikki vaadittavat opinnot kasassa.

Työvoimaa vaikeaa saada

Vetrea etsii parhaillaan lisää työntekijöitä. VetreaElo Einarin Lääkehoito toteutetaan siihen pätevän henkilön löytymiseen asti yhdessä kaupungin kanssa.

– Mielellämme tuen otamme nyt vastaan. Ja onhan meillä toki omissa muissa yksiköissä sairaanhoitajia, joista saamme tarvittaessa lisäkäsiä, Pikkarainen kertoo.

Hänen mukaansa sosiaali- ja terveysalaa vaivaa Suomessa valtakunnallinen työntekijäpula.

– Meille Tampere-Kangasala-seutu on näyttäytynyt vaikeana.

Pikkarainen kertoo tilanteen olevan VetreaElo Einarissa tällä hetkellä rauhallinen.

Hänen mukaansa yksikkö raportoi tällä hetkellä viikoittain kaupungille tehdyistä korjaustoimenpiteistä.

Tilannetta valvovan aluehallintoviraston kanssa käydään läpi asioita ja sille todennetaan, että havaittuja puutteita korjataan.

1 kommentti

 1. Me ilman muuta haluamme….
  Ööööö tuota noin miten tämän nyt sanoisi kauniisti.
  Kun on päässyt lukemaan lehdistä avi:n tekemän listauksen puutteista ja kaikista epäkohdista mitä lehdissä kerrottu

  niin ihmetyttää miten tähän pisteeseen on tultu…
  Eikö Elo Einarin paikallisella johtajalla ole ollut johtajuus hallussa? Näyttää siltä että tällä ”johtajalla” on ollut se oikeanlainen johtajuus täysin hukassa. On täysin typerää väittää että toimipisteen sijainti olisi ollut se syy miksi muka sijaisia ei saataisi.

  Pikkaraisen kommentti muiden yksiköiden sairaanhoitajista ja niiden saannista hoitamaan Elo Einarin sairaanhoitaja pestiä on lähinnä surkuhupaisa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin antaa tuo tehtävä ulkopuolelle.
  Herää myös kysymys tai lähinnä spekulaatio mikäli Elo Einarin työntekijöillä ei ole ollut esim lääkelupia tullessaan töihin voimassa niin kuka on ottanut esim näytöt niistä vastaan ja hyväksynyt ne? En nyt tarkoita teoria-osuutta vaan käytännön osiota? Lihaspistos/insuliinipistos ja mitä näitä nyt on…
  Onko tämä ”melkein sairaanhoitaja” tai mikä lie ottanut näytöt vastaan ja kuka lie tämän hyväksynyt?????!! Toivon että edellä mainittu ei pidä paikkaansa…Eihän vain näin eihän…Koska ymmärtääkseni vain täysin valmistunut sairaanhoitaja voi ottaa vastaan esim nämä käytännön näytöt pistämisestä…Sitten se laskenta tapa eri Einarissa ja kaupungilla jos kerran asiakkaita määrä x ja tehdyissä luvissa määritetään että mitoitus tarvii olla 0,83 tms ja sitten kun lasketaan että työntekijöiden määrällä saadaan tulokseksi 0,35 tms….Ollaan aika jäätävän kaukana toisista… Nyt ei voida sanoa että on toisenlainen laskutapa Vetrean ja kaupungin välillä mitenkään selittäisi mitään.

  Summarum kun rivienvälistä lukee Elo Einarin tarinaa mitä on kirjoitettu lehdissä niin kovin ihmettelen jos paikallinen johtaja saa jatkaa hommissaan kyllä niin paljon on sössitty.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.