Avi: Kokoontumisrajoitukset lievenevät, maski- ja etätyösuositus yhä voimassa

0

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on päättänyt tartuntatautilain 58 §:n mukaisen määräyksen (LSSAVI/8526/2021) kumoamisesta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Avi antoi 28.5.2021 päätöksen, joka kielsi Pirkanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueella sisätiloissa kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa kaikki yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Tämä päätös on nyt kumottu.

Tilaisuuksien järjestämisessä pitää silti yhä noudattaa Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Yleiset maski- ja etätyösuositukset pysyvät yhä voimassa.

Lue myös: Pirkanmaa siirtyy koronatilanteessa perustasolle – ”Korona ei ole ohi, mutta yhteistuumin on pystytty vähentämään tartuntoja”

Ryhmäliikunta sisätiloissa sallittua aikuisillekin

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaisesti lasten ja nuorten lisäksi myös aikuiset voivat harjoitella ryhmäliikuntaa lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona. Liikuntasalit ovat siis kaikkien ikäryhmien käytettävissä.

Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueilla osallistujamäärä on sisätiloissa rajattu 10 henkilöön ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöön. Rajoitus on voimassa ajalla 29.5.–28.6.2021.

Jos terveysturvallisuus voidaan taata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön hygieniaohjeen mukaisesti, myös suurempia tilaisuuksia voi järjestää.  Yksityistilaisuuksien osallistujarajoitus on kumottu, mutta tilaisuuksissa tulee noudattaa turvaohjeita. Yksityistilaisuuksien ja harrastustoiminnan järjestäjien tulee kiinnittää erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit toteutuvat.

Kuntosalit ja saunatilat avoinna

Kangasalan kaupunki tiedottaa avanneensa jälleen Sahalahden, Kuhmalahden ja Pitkäjärven kuntosalit sekä Kuhmalahden ja Vesaniemen saunatilat. Uimahalli Kuohu ohjeistaa asiakkaitaan omilla verkkosivuillaan.

Lisäksi nuorisotilat ovat auki ja kirjastoissa on pääsy kokoelmatiloihin sekä Taidetila Terraan. Asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa.

Ovensa ovat avanneet myös Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo. Valkeakoski-opisto ja taiteen perusopetuksen oppilaitokset tiedottavat oppilaita omasta toiminnastaan.

Kangasalan kaupunki noudattaa toiminnassaan pandemiaohjausryhmän linjauksia ja aluehallintoviraston määräyksiä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.