Avi määräsi kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalle

0

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) määräsi tänään maanantaina kohdennetut kokoontumisrajoitukset sisätiloihin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueelle, avi kertoo kertoo tiedotteessa.  

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli sata henkilöä ja joissa on katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määriteltyjä istumapaikkoja tai jos on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista. Määräys perustuu tartuntatautilain pykälään 58. Määräys on tällä hetkellä voimassa 19. joulukuuta asti.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on koronaepidemian leviämisaluetta. Ajankohtainen 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on 210 ja noususuuntainen.

Sairaanhoitopiiri on lausunnossaan puoltanut kokoontumisrajoitusta koko alueelle. Rajoituksen tarkoitus on turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen.

Koronarajoitusten vaihtoehtona toiminnanharjoittajat voivat käyttää koronapassia, joka mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.