Avi päätti: Pirkanmaan koronarajoitukset jatkuvat, mutta aiempaa kohdennetummin – esimerkiksi kuntosalit saavat avata ovensa

0
Kuva: KS Arkisto

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on antanut tänään päätöksen, joka kieltää edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa sekä sulkee yleisiä tiloja Pirkanmaalla. Päätös on voimassa 8.1.- 21.1.2022.

Rajoituksista ei voi vapautua koronapassilla.

Tartuntatautilain 58 pykälän perusteella Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueella ovat kiellettyjä henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Rajoitus ei koske ulkona järjestettäviä tilaisuuksia.

Päätökset eivät kohdistu yksityistilaisuuksiin tai harrastustoimintaan, mutta avi kehottaa noudattamaan koronaepidemiaan liittyviä yleisiä suosituksia myös tilanteissa, joita sen määräykset eivät koske.

Avi määräsi edelleen suljettavaksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat. Myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat on määrätty suljettaviksi.

Avin päätöksen mukaan kiinni on pidettävä joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat,yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat, tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien henkilöiden ohjattuun harrastustoimintaan tai lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen.

Päätös ei koske kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja, kuten padel-, tennis- ja sulkapallokenttiä, huvi- ja teemapuistoja, tivoleita eikä eläintarhojen sisätilat, sisäleikkipuistoja ja sisäleikkipaikkoja.

Avin päätös ei sulje myöskään ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Päätös ei koske myöskään vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä kulkua niihin.

Uudet määräykset eivät vaikuta alueella voimassa olevaan, tartuntatautilain 58 d -pykälän mukaiseen päätökseen, joka asettaa edellytyksiä tilojen käytölle.

Lue lisää: Aluehallintovirasto jatkaa tilojen käyttöä koskevaa määräystä tammikuun loppuun – sulkemista koskeva määräys edelleen voimassa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on edelleen koronaepidemian leviämisaluetta. Ajankohtainen 14 vuorokauden ilmaantuvuus on yli 1 000 alueen 100 000 asukasta kohden.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.