Avi valmistelee uusia rajoituksia – Ilman koronapassia muun muassa kuntosalit, sisäliikuntatilat ja saunat joutuvat rajoittamaan kävijämääriään

7
Kuva: Eveliina Kälviäinen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa valmistelevansa parhaillaan asiakas- ja toimintatilojen rajoittamista Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueella.

Uusi määräys on tulossa voimaan ensi maanantaina 13. joulukuuta ja se tehdään Pirkanmaan heikentyneen koronaepidemiatilanteen vuoksi.

Määräyksen antamia toimenpiteitä ei tarvitse noudattaa, jos toimija ottaa käyttöön koronapassin.

Uusi päätös tulee koskemaan laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja, kuten kauppoja, urheilutiloja, kirjastoja, museoita ja teattereita. Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on jatkossa järjestettyä toimintansa siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Avin mukaan toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä.

Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja. Muiden tilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Määräyksen edellyttämien toimenpiteiden vaihtoehtona tiloista vastaava toimija voi edellyttää asiakkailta ja toimintaan osallistujilta koronapassia.

Avi tiedottaa asiasta uudelleen vahvistetun päätöksen jälkeen.

7 kommenttia

    • Hei,
      juttuun on kirjoitettu juuri niin, kuten Avin tiedotteessa on asiasta sanottu. Siihen saadaan todennäköisesti tarkennusta siinä vaiheessa, kun päätös on virallinen.
      Yst. Heli Keskinen, KS

  1. Kauanko te hyväksyttä tätä menoa? 1 piikki vapauttaa luvattiin. Oletteko seuranneet Australian tilannetta? Siinä on tulevaisuus, jos kansa ei sano EI

  2. Missä se sellainen pirkanmaa on? Ei ainakaan täällä pirkanmaalla ole rokottamattomien tilanne heikentynyt lainkaan. Rokotetuista ja oireistaan en sitten tarkkaan tiedä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.