Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Bongaa vanhanajan rahastajia linja-autossa

Mobilia tempaisee lähettämällä vanhanajan henkeen pukeutuneen rahastajan ja kuljettajan liikenteeseen. Parivaljakko liikkuu keskiviikkona iltapäivällä etenkin Tampereen joukkoliikenteen linjojen 40 ja 50 linja-autoissa. Tarkoituksena on kiinnittää bussilla kulkevien huomio linjamuutokseen, jonka ansiosta linja 40b käy nykyään kääntymässä auto- ja tieliikennemuseo Mobilian pääovella.

Uutiset - 12.10.2016 kello 11.05
Kangasalan Sanomat
Bongaa vanhanajan rahastajia linja-autossa
Mobilian asiakaspalvelun Elina Kytölä ja Piia Henttinen lähtötohinoissa.

Rahastajat huolehtivat aikoinaan lippujen myynnistä linja-autoissa. Tällöin linja-autonkuljettaja sai keskittyä täysin linja-auton ajamiseen. Maalaislinjoilla rahastajien tehtävät olivat moninaiset. Niihin kuului etenkin vanhempien matkustajien avustaminen autoon, matkatavaroiden pakkaamista ja joskus jopa kyläläisten asioiden hoitaminen kaupunkiin saavuttaessa. Kaupunkilinjoilla työnkuva muodostui rahastamisesta ja auton ovien avaamisesta ja sulkemisesta. Eri puolilla Suomea siirryttiin kuljettajarahastukseen eri tahtiin. Tampereella jo 50-luvun lopulla lähes kaikki linja-autot olivat ilman rahastajaa, mutta johdinautoissa rahastajat pysyivät aina vuoteen 1976, jolloin rollikoilla liikennöinti lopetettiin.

Mobilian linja-autokampanja Tampereella keskiviikkona 12.10. kello 14.30–18 pääasiassa linjan 40 ja 50 linja-autoissa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös