Bussien kausilippujen hinta nousee, mutta mobiililippu halpenee – myös pieniä reittimuutoksia tulossa

0
Linjan 40 jatkuu loppiaisen jälkeen keskustorille.

Uusi vuosi tuo muutoksia Tampereen seudun bussilippujen hintoihin. Mobiilikertalippujen hinnat laskevat torstaina, mutta samalla arvo- sekä kuukausi- ja vuosilippujen hinnat nousevat.

Käteisellä maksettaviin kertalippuihin, vuorokausilippuihin, Nysse+VR -lippuun ja yölisään ei tule hintamuutoksia.

Mobiilikertalipun hinta on vuoden alusta 2,70–9,90 euroa vyöhykkeiden määrästä riippuen. Esimerkiksi kolmen vyöhykkeen mobiilikertalippu on jatkossa 4,50 euroa, kun se vielä tämän vuoden puolella on 5 euroa. Kolmen vyöhykkeen lipulla pääsee esimerkiksi Kangasalan keskustasta Tampereen keskustaan.

Aikuisten 30 vuorokauden lipun hinta nousee 2–6 euroa. 360 vuorokauden lipun hinta nousee 15–30 euroa. Keskimäärin lippujen hinnat nousevat neljä prosenttia.

Hintojen muutosten takana on talouden tasapainottamisohjelma. Nysse-liikenteen taksoista päättää Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta.

Ykkösen tasauspysäkki vaihtuu, linjat 40 ja 50 jatkuvat Keskustorille

Hatanpään valtatiellä alkava ratikkatyömaa sekä juna-aikataulujen muutokset vaikuttavat monen linjan palveluun loppiaisen jälkeen. Aikatauluja on korjattu myös syksyllä toteutuneiden ajoaikojen ja kysynnän perusteella.

Linjan 1 ajantasauspisteet siirretään Koskipuistosta Sorin aukiolle. Linjat eivät aja Koskipuistoon tai Keskustorille, jotta vältetään Hatanpään valtatien ja Aleksanterinkadun ruuhkaantuminen. Linja 1 päätepysäkki on Vatialassa.

Linjojen 40 ja 50 reitti jatketaan Keskustorille, koska Hatanpään valtatien rakentamisen aikana Koskipuiston pysäkeillä ei ole tilaa päätepysäkeille.

Vuorojen lisäykset kohdistuvat arki-keskipäivään, arki-iltaan ja arjen ruuhka-aikaan. Lisäksi vuoroja lisätään lauantaisin.

Linjalla 42 arjen ruuhka-ajan lisävuorot toteutetaan ainoastaan kesäkauden alusta juhannukseen saakka sekä elokuun alusta talvikauden alkuun saakka. Keskikesällä linjalla 42 ei ole ruuhka-ajan lisävuoroja.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.