Bussien matkustajamäärät romahtivat, säästöt vaikuttavat myös Kangasalan vuoroihin

0
Linjalta 42 on vähennetty tämän viikon alusta neljä arkivuoroa. Linja liikennöi Tampereen Pyynikintorin, Kangasalan keskustan, Sahalahden, Kuhmlahaden, Pohjan ja Kuhmoisten välillä. Kuva: Marja Aaltio

 Koronavirusepidemiaa on vaikuttanut myös bussiliikenteeseen.

Joukkoliikenteen matkustajamäärät ja sen myötä lipputulot laskivat maaliskuun puolivälin jälkeen muutamassa päivässä noin 70 prosenttia. Myös menoja pitää vähentää, ja Tampereen kaupungin liikennelaitos on aloittanut menojen vähentämisen supistamalla vuoroja tai keskeyttämällä joidenkin linjojen liikennöinnin.

Kangasalan liikenteeseen muutoksia on tullut jo tällä viikolla, kun linjalta 42 on vähennetty neljä arkivuoroa.

Valkeakosken ja Kangasalan välisen linjan 44 liikennöinti on keskeytyksissä tämän viikon ajan. Ensi maanantaina, 20.4. vuoro siirtyy kesäaikatauluihin. Tuolloin vuoromäärä linjalla puolittuu.

Myös Kangasalan ja Oriveden välillä kulkeva linja 41 siirtyy kesäaikatauluihin ensi maanantaina. Tämänkin linjan vuoromäärä puolittuu kesäaikaan.

Pikkolan, Ruutanan ja Perälän välillä kulkevan linjan 46 liikenne on keskeytetty tällä viikolla, eikä vuoro kulje tänä kesänä lainkaan.

Oriveden ja Pohjan välillä kulkevan linjan 49 liikennöinti keskeytettiin jo kuukausi sitten. Kesäkaudella eli 11.5. eteenpäin linjalla kulkee yksi edestakainen vuoro arkisin.

Kaikki vuorot siirtyvät kesäaikaan viimeistään 11.5. eli tavallista aiemmin. Kesäaika tarkoittaa useilla linjoilla vuorovälin harvenemista. Lauantaisin liikennöidään sunnuntain tason mukaan, eikä perjantain yövuoroja ajeta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.