Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Debytantti Jari Mäkelä ykkönen Kangasala-triathlonissa

Jari Mäkelä Ilmajoelta voitti tämänvuotisen Kangasala-triathlonin yleisen sarjan. Mäkelällä on vankka urheilutausta, mutta voiton arvoa nostaa se, että sunnuntain kilpailu oli miehen ensiesiintyminen triathlon-mittelöissä.

Uutiset - 24.7.2017 kello 1.26
Jouni Valkeeniemi
Debytantti Jari Mäkelä ykkönen Kangasala-triathlonissa
Jari Mäkelä johti Kangasala-triathlonin yleisen sarjan kilpailua lähes alusta asti.

- Aika helpolla tuli voitto. Tämän triathlon-pyörän ostin vasta viime viikolla, kertoi ykkössijan puolentoista minuutin marginaalilla napannut urheilija.

Mäkelä on taustoiltaan hiihtäjä ja ampumahiihtäjä, eivätkä juoksu ja uintikaan ole hänelle aivan outoja lajeja. Osallistuminen Kangasala-triathloniin oli hänelle jonkinlainen päähänpisto.

- Kaverit ovat houkutelleet mukaan, hän perusteli voitokasta lajikokeiluaan.

Järjestelyt ja kilparata Kangasalla saivat Mäkelältä kiitosta. Kaikki meni kuulemma aivan nappiin.

Toiseksi nopeimmin sunnuntain 1500 metrin uinnista, 50 kilometrin pyöräilystä ja 12 km:n juoksusta suoriutui Espoon Minna Koistinen. Hän oli suvereeni naisten sarjassa. Kangasalan Jarmo Takala oli toinen yli 50-vuotiaiden miesten sarjassa.

Myös sunnuntaina kisatun kuntosarjan voitti tuleva kangasalalainen Jarkko Laine. Lauantain kunto plus -sarjassa ykkönen oli Juuso Manninen, jo kolmannen kerran peräkkäin.

Mobiliassa kisakeskusta pitäneen Kangasala-triathlonin suosio kasvaa vuosi vuodelta. Tänä vuonna kilpailijoita oli noin 350, mikä on muutama kymmenen enemmän kuin vuosi sitten.

Tapahtuman puuhamies Simo Hillo lupaili, että ensi vuonna kilpaillaan samana viikonloppuna. Hän kiitteli talkoolaisia - erityisesti Special Hockey Kangasalaa, Kangasalan Melojia ja uintiseura Kuohua - suuresta avusta.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös