Mainos

Dialogos-näyttely on ehdolla vuoden museopedagogiseksi teoksi – näyttely avoinna vielä tämän viikon

Dialogos_Kimmo Pyykkö taidemuseo
Dialogos-näyttelyn avajaisissa la 27.1.2024 nähtiin Tampereen yliopiston opiskelijoiden järjestämä performanssi. Kuva: Tiia Ennala.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttely Dialogos – kuvan kaunis keskustelu on ehdolla vuoden museopedagogiseksi teoksi.

Vuoden museopedagoginen teko -palkinto myönnetään museopedagogiaan liittyvälle projektille, hankkeelle tai teolle, joka on ollut ajankohtainen kuluneen vuoden aikana. Palkinnon jakaa vuosittain museopedagoginen yhdistys Pedaali ry. Pedaali haluaa palkinnolla nostaa esiin esimerkillisiä ja huomionarvoisia satsauksia museoiden yleisötyöhön ja pedagogiseen toimintaan sekä lisätä alaan liittyvää tietoisuutta suuren yleisön keskuudessa.

Vuonna 2024 ehdotuksia Vuoden museopedagogiseksi teoksi tuli 15. Palkinnon saaja julkistetaan lokakuussa järjestettävillä Suomen Museoliiton Taidemuseopäivillä. 

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Dialogos-näyttely on taidemuseon ja yliopiston museopedagoginen yhteistyö. Taidemuseo tarjosi Tampereen yliopiston opiskelijoille mahdollisuuden toteuttaa opintoihin liittyviä näyttöjä ja kurssisuorituksia ja opiskelijat suunnittelivat ja ohjasivat taidetyöpajoja liittyen Dialogos – kuvan kaunis keskustelu-näyttelyyn.

Näyttelyssä yhdistyvät taide ja tiede: työpajat ja toteutukset olivat hyvin monipuolisia eri alojen opiskelijoiden toteuttamia. Dialogos-näyttely on osa Taideyliopiston valtakunnallista Taiteet ja digi-hanketta.

Dialogos – kuvan kaunis keskustelu on avoinna vielä sunnuntaihin 26.5. asti.

Lue lisää näyttelystä>>

Tutustu Vuoden museopedagoginen teko -ehdokkaisiin>>

KategoriaMainos

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.