Eagles esitti kauden parastaan – Finaalipaikka yhden voiton päässä

0
Eagles oli herra kotikaukalossaan perjantaina. Kuvassa Joni Rautiola ja Jerry Markkula menossa onnittelemaan maalintekijä Janne Lehtosta.

Kisa-Eagles – Uplakers 6-3 (2-0, 1-0, 3-3)

Eagles on nyt yhden voiton päässä kakkosdivarin Hämeen lohkon finaalipaikasta, kun se kukisti perjantaina Pikkolassa Uplakersin. Välierien avauspelin voitto tuli kotkapaidoille kauden ehjimmän esityksen ansiosta.

Ottelun tunnelma oli sähköinen alusta saakka. Kaukalossa nähtiin kunnon pudotuspelimeininkiä.

Uplakersin Teppo Antilan syötön eteen leikkaava Eagles-kapteeni Jerry Markkula oli ottelun hahmo.
Jerry Markkula iski Eaglesin viidennen osuman komealla laukauksella. Uplakers-vahti Jiri Kumpuvaara ei ehtinyt kiekon eteen.

Kyräily yltyi kipinöinniksi jo avauserän puolivälissä, kun Uplakersin Aleksi Saadetdin ja Janne Lehtonen ryhtyivät vääntämään. Saadetdinille vihellettiin tilanteesta kolme kakkosta, kun Lehtonen selvisi yhdellä kaksiminuuttisella.

Saadetdinin jäähysuma oli kohtalokas Uplakersille. Eagles teki kaksi ylivoimamaalia ja siirtyi karkumatkalle, jota ylöjärveläiset eivät koko ottelussa kyenneet kuromaan kiinni.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Eaglesilla ei juuri ollut vaikeuksia omassa päässään, paljolti erinomaisesti torjuneen maalivahti Vili Virran ansiosta. Päätöserässä kotijoukkue laski tempoa ja ryhtyi varmistelemaan turhan aikaisin, minkä seurauksena Uplakers pääsi paremmin peliin mukaan.

– Hyvä ylivoima alussa ja kaksi maalia rauhoittivat peliämme. Voitimme hyvin kaksinkamppailuja ja neljän ketjun ansiosta jalkatyö pysyi tuoreena, vastuuvalmentaja Teppo Virta eritteli voiton avaimia.

Vaikka Eaglesin esitys oli mitä mainioin, parannettavaakin jäi. Erityisesti oman pään lähdöt olivat välillä tuskastuttavan monimutkaisia, ja päättyivät liian usein kiekonmenetykseen. Suoraviivaisuutta olisi saanut olla enemmän.

– Huomenna pitää purkaa kiekkoa paremmin omista ja vähän vielä terävöittää puolustuspeliä. Ottelu Ylöjärvellä ei tule olemaan helppo, Virta totesi.

Eagles pelasi kauttaaltaan hyvin, mutta sankarin viitta lankesi kapteeni Jerry Markkulan (2+2) harteille. Välillä Markkula tuntui tekevän kaukalossa mitä halusi, vastustajan estelyistä piittaamatta.

Tehopelaajia olivat myös Teemu Rantanen (1+2), Joni Rautiola (1+1), Janne Lehtonen (1+1) ja Aleksi Salminen (0+2).

Huippuvireinen maalivahti Vili Virta torjui ottelussa 42 kertaa.

Kiekko verkossa. Ottelun voittomaalin teki Jesse Mattila nousemalla röyhkeästi Uplakersin maalin eteen.

Eaglesin finaalipaikka on siis katkolla jo nyt lauantaina, kun joukkueet kohtaavat uudestaan Ylöjärvellä. Ottelu alkaa klo 18. Mahdollinen kolmas kohtaaminen on sunnuntaina Pikkolassa, alkaen klo 16:30.

Toisessa välieräparissa Koovee II otti ensimmäisen kiinnityksen loppuotteluun voittamalla LeKin 3-1.

Janne Lehtonen iski kotijoukkueen kolmannen osuman läpiajosta. Nappisyötön Lehtoselle tarjoili Jerry Markkula.
Onko maalinteossa onnistuminen mukavaa? Vastauksen voi lukea läpyjonon kärjessä olevan Janne Lehtosen kasvoilta.

Korjattu 7.3. klo 16:50: Kirjoitusvirhe.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.