Eagles järjesti maalintekoharjoitukset

0
Kapteeni Jerry Markkula taiteili Eaglesin kahdeksannen osuman aivan maalin edestä.
Kapteeni Jerry Markkula taiteili Eaglesin kahdeksannen osuman aivan maalin edestä.

Kisa-Eagles–KPK 13–1 (3–0, 6–0, 4–1)

– Täähän on kuin reeneissä!

Kolmannen erän puolivälissä Kisa-Eaglesin pelaaja-aitiosta kuulunut huudahdus tiivisti oivallisesti lauantain pelin olemuksen.

Hetkeä aiemmin Janne Lehtonen oli viimeistellyt Eaglesin johdoksi 12–1. Hän sai pitkän aikaa leipoa kiekkoa aivan rauhassa ja kenenkään häiritsemättä KPK-maalivahti Tuukka Kaarenpään edessä, kunnes tuikkasi sen verkkoon.

– Oli ihan höntsyä, tuli aika lailla ulkojäät mieleen. Varmaan mennään reeneissäkin kovempaa, jos näin voi sanoa, Lehtonen hymähti pelin jälkeen.

Hidas ja haluton KPK ei tarjonnut vastusta kuin alkuminuuteilla. Ottelu jäi kauaksi viime vuosien tuimista keskinäisistä kaukaloväännöistä.

Hyvässä vireessä oleva kotijoukkue latoi taululle suurimman sarjavoittonsa yli kuuteen vuoteen.

– Ilmeisesti heillä on ollut vähän pelaajakatoa joukkueessa. Oli nuoria äijiä, ja tässä sarjassa vauhti on jo aika kova, Lehtonen (1+1) mietti yksipuoliseksi näytökseksi muodostunutta ottelua.

Toisesta erästä lähtien ainoa jännityksen aihe oli, saako Eagles-vahti Vili Virta pidettyä maalinsa puhtaana. Ei aivan, sillä Joni Ruohomäki maalasi läpiajosta, kun kello näytti peliajaksi 43:24.

– Siitä iso miinus joukkueelle, ettei Vili saanut nollapeliä. Maalia edelsi paha virhe, totesi vastuuvalmentaja Teppo Virta.

Muuten hän oli oikein tyytyväinen näkemäänsä. Kotkien asenne oli kohdallaan alusta loppuun saakka.

– Tehtiin enemmän töitä ja saatiin kiekkoa syvälle toiseen päähän. Tykkäsin kovasti alkupuolen maaleista, kun kiekko oli syvällä, miehiä maalilla ja sitten saatiin tehtyä niitä niin sanottuja rumia maaleja.

– Odotin kovempaa vastusta. Mutta pojat katkaisivat niiden selän.

Koko Eagles-joukkue oli lauantaina täynnä onnistujia. Tehopisteille pääsi peräti 15 pelaajaa.

Elämänsä syyskautta kiekkoileva Joni Rautiola teki kaksi maalia ja syötti yhtä monta. Hän nousi Eaglesin sisäisen pistepörssin kärkeen. Kolme sarjamatsia pelanneen Rautiolan saldo on vakuuttava: 4+5=9.

Komeat tehopisteet keräsivät myös Teemu Kraneis (1+3), Joonas Salo (2+1), Arttu Uusi-Rajasalo (1+2), Lauri Pelkonen (1+2), Teemu Rantanen (1+2) ja Miro Pietilä (0+3).

Eagles jatkaa kakkosdivarin lohko 2:n kärkijoukkueena. Sillä on edessään neljän vierasottelun putki. Niistä ensimmäinen on jo nyt keskiviikkona Valkeakoskella Kiekko-Ahmaa vastaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.