Eagles selätti KPK:n kahdesti – Petri Vilenius Kotkien täsmäase

0
Jämerä pakki Petri Vilenius (vas.) iski viikonlopun otteluissa kolme ylivoimamaalia KPK:n verkkoon.

Kisa-Eagles – KPK 8-4 (3-2, 0-1, 5-1)

KPK – Kisa-Eagles 2-6 (2-1, 0-1, 0-4)

Eagles otti täyden pistepotin viikonlopun kahdesta kohtaamisestaan KPK:n kanssa kakkosdivarissa. Numerollisesti tasoero oli selvä, mutta huomionarvoista on, että kumpikin matsi ratkesi Kotkien eduksi vasta päätöserässä.

Kotkien onnistujiin lukeutui peruspakki Petri Vilenius, joka tehoili ylivoimalla yhteensä kolme maalia viikonvaihteen matseissa. Jämerä puolustaja toimii ylivoimapelissä maskimiehenä, jota on vaikea saada siirrettyä pois maalin edestä.

– Siitä on nyt tullut pari pussia pistettyä. On kiekko sattunut osuun sopivasti, Vilenius tuumasi sunnuntain pelin päätyttyä.

Maskimiehen rooli ylivoimapelissä on tärkeä, mutta pelaajalle usein epäkiitollinen. Maalivahdin näkökenttää peittävää pelaajaa yleensä tönitään ja murjotaan varsin surutta.

– Kyllä se omanlaisensa paikka on. Välillä tulee poikkaria selkään eikä saa mitään aikaiseksi, mutta välillä onnistaa ja se palkitsee.

Eagles iloitsi sarjapisteistä, mutta sen pelaaminen oli sunnuntaina kaukana valmiista. Harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä tuli aivan liikaa, eikä joukkue saanut itselleen ominaista vauhtirallia päälle kuin vasta päätöserässä.

– Annoin heille vähän avaimia siihen, että halu voittaa täytyy lähteä heistä itsestään, vastuuvalmentaja Teppo Virta kommentoi tunnelmia pukukopissa toisella erätauolla.

– Teimme vähän kokoonpanovaihdoksia, tiivistimme peliä ja pojat ryhdistäytyivät.

Viikonloppuna kolme osumaa nakuttaneen Vileniuksen lisäksi tehomaalareita olivat Aleksi Ruusu (2+1) ja Benjamin Linna (2+0). Komean pistesaldon keräsivät myös Aleksi Salminen (1+3) ja Teemu Rantanen (1+3).

Joni Rautiola pullisteli muskeleitaan sunnuntaina laukomansa Eaglesin kuudennen osuman innoittamana.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.