Eaglesilla tosi niukka miehitys, silti voitto uusintaottelussa Pirkkalassa

0
Benjamin Linna (oik.) oli Eaglesin tehopelaajia Pirkkalassa.

Pingviinit – Kisa-Eagles 2-6 (0-1, 2-4, 0-1)

– Se oli kova kuntotesti pojille!

Näin luonnehti Eaglesin vastuuvalmentaja Teppo Virta kakkosdivarimatsia Pirkkalassa, jossa kangasalaiset höyhensivät kotijoukkue Pingviinit siitä huolimatta, että vierailla oli käytettävissään vain 12 kenttäpelaajaa.

Pelin lähtökohta oli vahvasti tavallisuudesta poikkeava.

Kyseessä oli uusintaottelu, kun 4. tammikuuta Pirkkalassa aloitettu matsi jouduttiin jään kunnon takia keskeyttämään toisessa erässä. Ottelua ei voitu samana iltana jatkaa muualla, joten kilpailusääntöjen mukaan piti pelata kokonaan uusi ottelu.

Oman mausteensa uusintamatsiin toi se, että peli piti pykälien mukaan viedä läpi samoilla pelaajilla, jotka oli merkitty ottelupöytäkirjaan kesken jääneessä kohtaamisessa.

Tuolloin Eagles sattui olemaan liikkeellä ohuella kokoonpanolla. Ja kun keskeytetyssä ottelussa olleista pelaajista on nyt jokunen loukkaantuneena, ei heidän tilalleen saanut ottaa muita miehiä.

– Rästipeli pitää pelata samalla koostumuksella kuin alkuperäinen ottelu, edes loukkaantuneita ei saa korvata muilla pelaajilla. Erikoinen sääntö, kun kakkosdivari ei ole mikään ammattilaissarja, Virta ihmetteli.

– Tämä on myös turvallisuuskysymys. Kun on vähän pelaajia, jotka väsyvät tavallista enemmän ottelun mittaan, voi sattua jotakin ikävää.

Eagles selvisi hyvin Virran mainitsemasta kuntotestistä, vaikka avauserä oli heikkoa pelaamista. Maalivahti Vili Virta piti torjunnoillaan joukkuetta pystyssä.

Toisessa erässä Eagles-pelaajat palasivat kiekkoilullisten perusasioiden pariin, ja tulosta syntyi. Kolmas erä meni voittoa varmistellessa.

Tehokotkia olivat Benjamin Linna (1+2) ja Jerry Markkula (1+2). Vili Virralle kirjattiin ottelussa 38 torjuntaa.

Eaglesin seuraava sarjapeli on sunnuntaina Tampereella HiHoa vastaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.