Eaglesin kasvojenpesu onnistui – Murskatappion edellisessä kohtaamisessa aiheuttanut Pyry Ak nurin Pikkolassa

0
Aleksi Ruusu teki lauantaina kaksi maalia Pyry Ak:n verkkoon.

Kisa-Eagles – Pyry Ak 7-5 (3-2, 3-1, 1-2)

– Kyllä siitä oli puhetta ennen peliä. Nyt meillä oli kasvojenpesun paikka, totesi Eagles-hyökkääjä Aleksi Ruusu lauantaisen Pyry-pelin päätteeksi.

Kasvojenpesulla hän viittasi joukkueiden edelliseen kohtaamiseen marraskuun alussa. Silloin Pyry aiheutti Eaglesille suurimman tappion vuosikausiin. Nöyryytys Nokialla päättyi peräti 15-3.

– En haluaisi muistella koko asiaa, Ruusu sanoi.

Nyt Eaglesin asenne oli kohdallaan. Luistin liikkui ja kiekko kulki pelaajalta toiselle. Kovavauhtisessa pelissä joukkue jaksoi mainiosti loppuun saakka, vaikka se esiintyi varsin kapealla miehityksellä.

– Yritettiin pelata fiksusti. Pakit joutuivat aika koville, Ruusu viittasi puolustuspäähän, jossa oli käytössä vain neljä pakkia.

Kaksi ottelua putkeen lauantaina pelannut puolustaja Leevi Luhtanen iski aikuisten ottelussa yhden maalin ja antoi kaksi maalisyöttöä.

Ruusu, 22, muodosti hyvin energisesti pelanneen hyökkäystrion kahden muun nuoren miehen kanssa. Sentterinä oli Miro Pietilä, 23, ja toisella laidalla Antti Vistala, 19.

– Siinä oli mukava pelata. Miron kanssa olimme samassa ketjussa nyt kolmannen kerran, ja Antti tuli A:sta toisella laidalle.

Ruusu iski nokialaisia vastaan kaksi maalia ja Pietilä yhden.

Antti Vistala harhauttelee Pyryn Tomi Pyymäen aivan pyörryksiin.

– Kasvojenpesu oli tänään yhtenä teemana. Se onnistui hyvin, vaikka materiaalimme oli kapea. Onneksi saimme pari loistavaa junioria mukaan, vastuuvalmentaja Teppo Virta jakoi tunnustusta.

Pikkolassa nähtiin lauantaina sellainen erikoisuus, että Antti Vistala ja Leevi Luhtanen pelasivat kaksi sarjaottelua perätysten.

Ensin Vistalan ja Luhtasen edustamat Eaglesin A-junnut voittivat nuorten Suomi-sarjassa Limingan Kiekon 9-3. Heti sen jälkeen Vistala ja Luhtanen marssivat Eaglesin edustusjoukkueen koppiin, ja olivat tärkeitä osatekijöitä Pyry-revanssissa.

Puolustaja Luhtanen oli jopa tehopisteillä kummassakin matsissa. A:n pelissä hänen tehonsa olivat 1+1 ja kakkosdivarikamppailussa peräti 1+2. Vistala teki A-nuorten pelissä yhden maalin.

– Loistavia pelaajia molemmat, Virta tiivisti.

Seuraava sarjaottelu Eaglesilla on lauantaina 25. tammikuuta LeKiä vastaan Lempäälässä.

Hyvin pelannut Eagles-vahti Ville Nieminen pelasti nopealla heittäytymisellä täpärän tilanteen. Urhonhyppytaitojaan esittelee Joonas Lintulaakso.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.