Eaglesin runkosarjavoitto jäi maalin päähän – HiHo vastassa perjantaina alkavissa playoffeissa

0
Hyvään kevätvireeseen päässyt Teemu Kraneis valittiin Eaglesin parhaaksi pelaajaksi sunnuntain ottelussa.

Kisa-Eagles – Pingviinit 8-4 (2-1, 2-3, 4-0)

Kisa-Eagles – Uplakers 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)

Eagles voitti viikonloppuna molemmat kotiottelunsa, mutta tavoiteltu kakkosdivarin Hämeen lohkon runkosarjavoitto jäi yhden vaivaisen maalin päähän.

Sunnuntaina päättyneen runkosarjan ykköseksi tuli Koovee II. Sen maaliero oli +39 ja Eaglesin +38. Eaglesilla oli enemmän tehtyjä maaleja, joten tasamaalierolla kangasalalaiset olisivat olleet kärkijoukkue.

Eaglesin Janne Jaakola (kuvassa vasemmalla) iski voittomaalin ottelussa Pingviinejä vastaan.

Eagles halusi tosissaan runkosarjavoittoa, joka olisi ollut seuran ensimmäinen nykymuotoisessa kakkosdivarissa. Tiedossa oli, että kamppailu piikkipaikasta oli tasainen, joten maaleja piti tehdä.

Niinpä Pingviinit-matsissa vastuuvalmentaja Teppo Virta otti maalivahdin – oman poikansa Vili Virran – pois kentältä, kun Eagles johti 7-4 ja ottelua oli jäljellä 45 sekuntia.

– Vili kommentoi vaihtoaitiossa, että eihän tässä ole mitään järkeä. Mutta saimme vielä yhden maalin tehtyä, joten kyllä isäpappa oli oikeassa, Virta naurahti.

Lohkon lopulliset sijoitukset ratkesivat vasta illalla, sillä Kooveen ottelu alkoi myöhemmin kuin Eaglesin.

Patrik Viljanen viimeisteli Eaglesin kuudennen maalin Pingviini-puolustaja Santeri Taskisen (nro 12) mailan kautta. Taskinen purki pettymystään iskemällä työvälineensä pirstaleiksi maalirautoihin. Tempusta seurasi kymmenen minuutin käytösrangaistus.
Toisen erän lopulla erotuomari Matti Jämsä sai kiekon poskeensa ikävän näköisesti. Hän kuitenkin pystyi jatkamaan ottelun loppuun saakka. Teemu Rantanen (vas.) viittoilee lääkintäapua jäälle.
Janne Jaakola seurasi lähietäisyydeltä, kun Pingviinien maalivahti Niklas Myllynen, takavuosilta Eaglesista tuttu pelaaja, nappasi kiekon hanskaansa.

Viikonlopun tuplakierroksella Eagles joutui lauantaina ahtaalle Uplakersia vastaan. Torjuntavuorossa ollut Ville Nieminen piti joukkuettaan pystyssä, kun Uplakers vyörytti pitkät tovit Eaglesin päädyssä.

– Emme olleet voittaneet Uplakersia pariin vuoteen, joten oli hyvä, että nyt tuli voitto. Näytimme, että pystymme voittamaan minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa, totesi kapteeni Jerry Markkula.

Uplakers punnersi tasoihin, kun peliä oli pelattu 56:47. Eagles kuitenkin iski vielä kerran, vain 25 sekuntia myöhemmin. Todellisen tahtomaalin viimeisteli ikitaistelija Joni Rautiola.

Joni Rautiola teki lauantaina voittomaalin Uplakersia vastaan. Kiekon lisäksi myös maalintekijä meni verkon perukoille.

Sunnuntaina Pingviinejä vastaan Eaglesin tehopelaaja oli hyvän kevätvireen saavuttanut Teemu Kraneis (2+1). Hyvän torjuntatyöskentelyn lisäksi maalivahti Vili Virta oli syöttäjänä kahdessa Eagles-osumassa.

Tasaisuus näyttää olevan valttia Eaglesissa. Viikonlopun kahdessa pelissä joukkue teki 11 maalia, jotka merkittiin 10 eri pelaajalle.

Pudotuspelit alkavat ensi perjantaina. Paras kolmesta -ottelusarjassa Eagles saa Pikkolassa vastaansa lohkossa seitsemänneksi sijoittuneen HiHon. Toinen peli on lauantaina Tampereella, ja tarvittaessa kolmas sunnuntaina Pikkolassa.

Eagles onnistui pitkästä aikaa voittamaan Uplakersin. Se tuli kovan kamppailun jälkeen. Kuvassa Janne Lehtonen (vas.) ja Miika Hymylä vääntävät Uplakers-kapteeni Heikki Soipion kanssa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.