Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Edessä on jälleen juhla­vuosi

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 28.12.2016 kello 8.00

Ensi vuonna on jälleen juhla­vuosi Kangasalla ja koko Suomessa. Ei ole kauan, kun kunnassa juhlittiin Kangasalan kunnallishallinnon 150-vuotisuutta.

Tulevana vuonna juhlitaan itsenäistä, satavuotiasta Suomea. Juhla­vuosi näkyy myös Kangasalla lukuisina erilaisina tapahtumina, jotka on niputettu yhden teeman alle: 100 elämystä Kangasalla.

Samaan vuoteen osuus myös seura­kunnan kaksi juhlaa. Seurakunta itsessään on jo peräti 600 vuotta vanha ja kirkkokin on ollut pystyssä 250 vuotta.

Juhlavuosi käynnistyy uuden­vuodenaaton ilotulituksella. Kunta toteuttaa sen yhteis­työssä paikallisen pankin kanssa.

On pelkästään positiivista, että kunta on alkanut tehdä näkyvää yhteis­työtä paikallisen yrityselämän toimijoiden kanssa.

Se ei ole keneltäkään pois - päinvastoin. Paikallinen yritys saa näkyvyyttä ja toisaalta kunta saa jakajan tapahtumajärjestelyistä aiheutuville kuluille

Ainakin veronmaksajat ovat tässä tapauksessa voittajia, sillä kuntalaiset pääsevät nauttimaan hauskasta tapahtumasta ilman, että siihen kulutetaan kunnan varoja tarpeettomasti.

Jos järjestämisvastuu olisi yksin kunnan harteilla, vaihtoehtona olisi todennäköisesti se, että kyseistä tapahtumaa ei järjestettäisi ollenkaan.

Kunta on Suomen satavuotisjuhlassa paikallinen koordi­naattori. Se kokoaa tapahtumat yhteen, joita eri tahot paikallisesti järjestävät.

Tämä on hyvä ja sopiva rooli kunnalle, joskaan sen ei pidä kokonaan unohtaa myöskään omaa tapahtumatarjontaa. Yhteis­työllä saadaan enemmän aikaan, niin kunta kuin paikalliset toimijatkin.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös