Ekaluokkalaisten koulutie alkaa tänään – koulussa kiinnostavat kielet, välitunnit ja ruokailu

0
Lenni Salminen ja Miklas Moisiomäki eivät harmittele koulun alkua, sillä kesälomaan on mahtunut paljon mukavaa puuhaa. Pojat aloittavat koulutiensä samalla luokalla Vatialan koulussa.

Lenni työntää hämähäkkikeinun vauhtiin ja hyppää siihen ystävänsä Miklaksen viereen. Viime viikolla pojilla oli vielä aikaa nauttia huolettomasta kesälomasta ennen kouluarjen alkamista.

Esikoulukaverukset Miklas Moisiomäki ja Lenni Salminen lähtevät koulutielle tänään torstaina muiden ­kangasalalaisten ekaluokkalaisten tavoin. Pojat menevät samalle luokalle esikouluajoilta tuttuun Vatialan kouluun. Luokkakavereista noin puolet tulevat koulun esikouluryhmästä. Loput ovat uusia tuttavuuksia.

– Olemme tutustuneet heihin jo vähän, Miklas ja Lenni kertovat.

Kumpikaan ei etukäteen myönnä jännittävänsä koulun alkua erityisemmin, ainakaan ennen h-hetkeä, eli ensimmäistä kouluaamua.

– Ninjareppu, kynä, kumi, viivotin, penaali, värikynät, luettelee Lenni tarvikkeita, joita koululainen tarvitsee.

Sekä Miklas että Lenni osaavat lukea ja myös kirjoittaminen ja aakkoset sujuvat pääpiirteittäin, vaikka å-kirjain on vielä vähän hankala. Pojat odottavat koulupäivissä erityisesti välitunteja ja ruokailua. Ainakin pitsa sekä hampurilaiset ja spagetti maistuisivat koulutyön lomassa.

Molemmat haluaisivat opiskella vieraita kieliä. Miklasta kiinnostaa japani ja englanti.

– Minä haluan oppia kiinaa, Lenni huudahtaa.

Kielten lisäksi hän toivoo oppivansa lisää junista. Pojan toive on olla isona rekka-auton kuljettaja, joka tuo ja vie tavaraa ulkomailta Suomeen ja takaisin laivakyydillä. Miklas taas haluaisi tehdä työtä, jonka palkalla voisi ostaa oman auton ja moottoripyörän.

Samassa naapurustossa asuvat ekaluokkalaiset kulkevat noin puolentoista kilometrin koulumatkan kävellen.

– Tai sitten minä juoksen, kun toinen eskarista tuttu kaverini Mikael menee pyörällä, Lenni selittää.

Liikunnalliset pojat ovat innoissaan sporttipassista, jonka saavat kaikki Vatialan koulun ekaluokkalaiset. Passilla pääsee kokeilemaan kaikenlaisia liikuntalajeja. Molempia kiinnostaa erityisesti kartingautoilu. Miklas harrastaa vapaa-ajalla parkouria, jonka myös Lenni aloittaa syksyllä.

Harrastuksissa käymisen lisäksi koulupäivien jälkeen ehtii myös olemaan kotona. Lenni tekee mahdolliset läksyt ja viettää aikaa lueskellen tai luvan saadessaan pelaten.

– Kun tulen kotiin, hoitolapsillamme on päiväuniaika, joten saan olla kännykällä, Miklas kertoo.

Pojat eivät harmittele koulun alkamista, sillä kulunut kesä on jättänyt mukavia muistoja.

– Kävimme Powerparkissa. Olimme myös Yyterissä, missä on käyty siitä asti kun olin pieni, Miklas kertoo.

Myös Lenni huvitteli Powerparkissa perheensä kanssa. Lisäksi hän pääsi vierailemaan Lapissa. Kesän aikana pojat ehtivät yhdessä myös kesäleirille Pyysaloon.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.