Elämyksiä omasta kotikunnasta

0

Kangasala-aiheisilla keskustelupalstoilla kysellään usein luontopoluista. Missä on laavuja? Kuinka sinne pääsee? Onko puita valmiina vai pitääkö itse kuljettaa mukana?
Harjuistaan tunnettu kunta suorastaan kutsuu liikkumaan luonnon helmassa.
Tietoa ulkoilumahdollisuuksista olisi kuitenkin hyvä tuoda entistä näkyvämmin ja elämyksellisemmin esille, jotta kotikuntamme helmet eivät jäisi keneltäkään pimentoon.
Liikkumisen mahdollisuuksia tässä kunnassa nimittäin riittää.
Harvan pitäjän ydinkeskustassa on esimerkiksi noin hienoa lenkkeilymaastoa kuin Kirkkoharju. Korkealla harjussa autojen melu häviää ja jäljelle jää uskomaton rauha.
Kannattaa kokeilla!

Kirkkoharjun liikuntareitin lisäksi vastaavia löytyy myös muualta kunnasta. Samoin myös pitempiä luontopolkuja ja vaellusreittejä, joiden varsille on rakennettu valmiita taukopaikkoja.
Liikkujan kannattaa pitää mielessä jokamiehenoikeudet. Valmiilla taukopaikoilla saa tehdä avotulen, muualla sen tekemiseen vaaditaan maanomistajan lupa.

Kangasalan ja Pälkäneen kuntien alueelle levittäytyvä Laipanmaa on helmi koko eteläisen Suomen mittakaavassa. Harva tietää sitäkään, että alue on Etelä-Suomen suurimpia yhtenäisiä metsäalueita.
Alueen matkailullinen hyödyntäminen on jäänyt toistaiseksi vaatimattomaksi, vaikka mahdollisuuksia olisi alueella lähes rajattomasti.
Kangasalan kunta on nostanut liikuntareittejä, vaellus- ja luontopolkuja esille omilla nettisivuillaan. Linkki Liiku ja leiki -osioon löytyy heti etusivulta.
Sisältö on kuitenkin vaatimatonta. Nykyihminen kaipaa elämyksiä myös virtuaalisesti. Pelkkä tulostettava kartta ei riitä.
Toki sekin on hyvä alku, jos vaihtoehtona on, että tietoa ei ole lainkaan tarjolla.
Tällaisiin tarkoituksiin on hankerahaa tarjolla. Maailmalta löytyy lukemattomia esimerkkejä, kuinka suunnitelmista on tullut totta. Nyt on aika tarttua toimeen täälläkin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.