Elenia laajentaa valokuituverkkoa myös Kangasalan kyliin

1

Elenia laajentaa Pirkanmaalla valokuituverkon rakentamista säävarman sähköverkon rakentamisen yhteydessä. Nyt valokuiturakentaminen ulottuu myös Kangasalle, jossa alueina ovat Heposelkä, Ilola–Taustiala–Pakkala, Mäntyveräjä–Riku ja Peltomaa–Majaalahti–Pelisalmi. Yhtiö on tänä vuonna pilotoinut valokuituverkon rakentamista Pirkanmaalla Nokialla ja Akaassa.

Elenia Palvelut Oy toimii tilaajana hankkeissa, joissa kuituverkkoa Kangasalla ja Akaassa rakennetaan useassa kohteessa. Yhtiö ottaa asiakkaisiin suoraan yhteyttä näillä alueilla. Elenia on vuosia tehnyt laajaa yhteistyötä eri kumppaneiden kanssa sähkö- ja valokuituverkon yhteisrakentamisessa. Kaikkia yhteisrakentamisen mahdollisuuksia ei haja-asutusalueilla kuitenkaan ole voitu täysimittaisesti hyödyntää Elenian maakaapeloidessa sähköverkkoa.

Elenia toteuttaa oman kuituverkon rakentamista säävarman sähköverkon rakentamisen yhteydessä, jotta se voi näin osallistua Suomen digitaalisen infrastruktuuristrategian tavoitteiden saavuttamiseen.

– Keskeisenä tavoitteenamme sähköverkkojen maakaapeloinnissa on ollut saada valokuitu­rakentajia mukaan. Aikataulut ja muut tekijät eivät aina kohtaa, ja siksi toteutamme nyt omaa avausta valokuituverkkoihin, sanoo toimitusjohtaja Ville Sihvola Elenia Palvelut Oy:stä.

Hänen mukaansa yhtiö voi näin osaltaan edistää Suomen digitaalista kehitystä.

– Valokuitumme mahdollistaa haja-asutusalueilla aiempaa useammalle asiakkaalle tehokkaammat nettiyhteydet.

Elenia omistaa rakentamansa valokuituverkon ja vastaa kuituliittymien toimittamisesta. Telia puolestaan tarjoaa asiakkaille netti- ja viihdepalveluita.

– Luonnollisesti valokuiturakentamisen toteutumiseen vaikuttaa se, että asiakkaita saadaan mukaan riittävästi, sanoo Sihvola.

Elenian valokuituliittymien myyntikampanja Pirkanmaalla alkaa nyt syyskuussa. Asiakkaat saavat liittymät käyttöön ensi vuonna. Lasku liittymästä tulee asiakkaille työn valmistuttua.

1 kommentti

  1. Kangasala-Jukola antoi vetoapua valokuidun ja sähkön maakaapelointiin Heponiemenalueella. Ainakin maksoimme sähkömuuntajan ja siihen kaapelin.Heponimentien varteen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.