Ellintien alueen ehostaminen etenee

0
Ellintien alueelta puretaan noin 2 200 neliötä, ja tilalle tulee marketin parkkipaikka. Säilytettävät pienteollisuustontin muutetaan liiketonteiksi. Tampereentien toiselle puolelle rakentuu jo hotelli- asuinrakennus ja Myllypohjan tontti tulee uudistumaan. Kuva:Markku Lahtinen.

Ellintien alueen kehittämisen mahdollistava asemakaavan muutos on lähtenyt liikkeelle. Mukana on myös Tampereentien toisella puolella sijaitseva Myllypohjan tontti. Kaava on mitoitettu noin 180 uudelle asukkaalle ja 250 työntekijälle.

Liike- ja toimistotilan sekä asuntojen rakentumisen lisäksi tarkoituksena on kohentaa ympäristön laatua. Alue on osa kaupungin keskustaa ja heti pääsisääntulon varrella

Asemakaavan valmisteluaineisto laitetaan nyt nähtäville, ja siitä pyydetään viranomaisten lausunnot.

Kaavamuutoksella Keskolle luodaan mahdollisuus laajentaa K-Supermarketia. Uuden marketin pinta-ala voisi kokonaisuudessaan olla  5 000 neliötä. Kesko ja kunta solmivat asiaa koskevan yhteistoimintasopimuksen kesäkuussa.

Marketin laajentaminen voi alkaa, kun kaava on saanut lainvoiman, mahdollisesti ensi vuoden aikana.

Liiketilaa voidaan vielä kasvattaa, kun liittymäjärjestelyt Lahdentien ramppien kohdalla muuttuvat.

Ely-keskuksen suunnitelmissa on muuttaa ramppeja suoraviivaisemmiksi, mikä vapauttaa maata. Tämä mahdollistaa toisen, noin 3 500 neliön suuruisen liike- ja toimistokiinteistön rakentamisen. Rakennusten välinen kävely- ja pyörätie voidaan kattaa.

Tampereentien ali on tarkoitus rakentaa kulkuyhteys.

Ellintien alueen Lahdentien puoleiset korttelit muutetaan kaavassa liiketiloiksi, missä käytössä ne nykyisin pääosin ovatkin.

Ellintien ja Finnentien välisessä korttelissa varaudutaan vanhojen teollisuus- ja varastohallien sekä toimistorakennusten purkamiseen. Niiden tilalle tulee marketin pysäköintialuetta.

Riittävän paikoitustilan lisäksi kaupankäynti edellyttää sujuvia liikenneyhteyksiä. Alueen liikenneratkaisuilla halutaan tukea kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikennettä.

Ystävyydenpuistoon tehty väliaikainen parkkipaikka poistuu ja vihreys palaa.

Myllypohjan tontille on tarkoitus rakentaa julkisia ja yksityisiä toimisto- ja liiketiloja sekä asuntoja. Tiloihin tulee mahdollisesti kaupungin virastoja.

Alueen uudisrakentaminen voi alkaa, kun nykyiset toimijat ovat löytäneet uudet tilat. Myllystenpohja 2:ssa toimivat tällä hetkellä muun muassa seurakunta ja Kangasalan Sanomat.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.