Elokuvasyksy käynnistyy K-Kinossa

0
Illat pimenevät. Jälleen on aikaa elokuville.
Illat pimenevät. Jälleen on aikaa elokuville.

Elokuussa yleisö pääsee jälleen nauttimaan elokuvista Kangasala-talon suurelta valkokankaalta.

Disneyn animaatioklassikko Aladdin on loihdittu uudelleen valkokankaalle energisenä ja jännittävänä live action -versiona. Pääosissa nähdään karismaattinen katurotta Aladdin (Mena Massoud), urhea ja määrätietoinen prinsessa Jasmine (Naomi Scott) ja lampunhenki Ali (Will Smith), joka voi avata ovet tulevaisuuteen.

Ohjauksesta vastaa Guy Ritchie, joka tuo elokuvilleen tyypillistä vauhdikasta toimintaa satumaisen Agraban satamakaupungin kujille.

Jon Favreaun ohjaama uusi live action -versio Disneyn Leijonakuningas-elokuvasta vie katsojat Afrikan savannille, missä tuleva kuningas on juuri syntynyt. Simba ihailee isäänsä kuningas Mufasaa ja ottaa omat kuninkaalliset velvollisuutensa vakavasti.
Mufasan veli Scar – juuri syrjäytetty kruununperijä – punoo omia juoniaan.

Taistelu Jylhäkallion herruudesta, joka on täynnä petosta, tragediaa ja draamaa, johtaa Simban karkotukseen ja hän joutuu ystävät apunaan pohtimaan, miten isoksi kasvettuaan ottaa takaisin oman paikkansa.

Angry Birds -elokuva 2 liidättää lentotaidottomat linnut ja kujeilevat possu jälleen valkokankaalle. Uusi uhka asettaa sekä Lintusaaren että Possusaaren vaaraan. Red, Sakke, Pommi ja Mahti Kotka värväävät apuun Saken sisaren Silverin, ja vanhat kahinat unohtaen he yhdistävät voimansa possujen Leonardin, tämän apulaisen Oonan sekä keksijäpossu Karin kanssa. Yhdessä kiistakaverit muodostavat yllättävän supertiimin pelastaakseen kotinsa.

Elokuvasta nähdään suomeksi puhuttu versio, ja Redin pääosassa kuullaan näyttelijä Riku Niemistä.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Quentin Tarantinon yhdeksäs kokopitkä elokuva Once Upon a Time… in Hollywood sijoittuu muutoksen kourissa olevaan vuoden 1969 Los Angelesiin.

Leonardo DiCaprion näyttelemä tv-tähti Rick Dalton ja hänen pitkäaikainen sijaisnäyttelijänsä, Brad Pittin Cliff Booth yrittävät selviytyä alalla, jota eivät enää ole tunnistaa omakseen. Laaja näyttelijäjoukko ja monet yhteenkietoutuvat tarinat ovat kunnianosoitus Hollywoodin kultaisen ajan viimeisille hetkille.
Dokumenttielokuva Apollo 11 kertoo NASA:n ensimmäisestä miehitetystä avaruuslennosta, joka laskeutui kuuhun.

Ohjaaja Todd Douglas Miller on tehnyt elokuvan hiljattain löytyneistä 65mm:n filmiaarteista sekä yli 11 000 tunnin määrästä äänitteitä. Katsoja pääsee näkemään ensimmäisen kuukävelyn, sen valmistelut ja paluun maan kamaralle.

Näemme raketin lähdön, itse kuumatkan ja sitä edeltäneet päivät sekä astronauttien että sitä maasta seuraavien näkökulmista. Historiallisesta tapahtumasta tuli tänä kesänä kuluneeksi 50 vuotta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.