ELY-keskus: Maskipakko laajenee pääsiäisen jälkeen kattamaan Pirkanmaan seutuliikenteen

0

Pääsiäisen jälkeen kaikkien yli 12-vuotiaiden pitää käyttää kasvomaskia Pirkanmaan seutuliikenteessä. Maskipakko alkaa 6. huhtikuuta.

Linjauksesta kertoo Pirkanmaan ELY-keskus tiedotteessaan. Tarkoituksena on täydentää aiemmin määrättyjä maskipakkoja, joita ovat asettaneet VR, Nysse, muut joukkoliikenneviranomaiset ja yksittäiset liikenteenharjoittajat.

– Pakko ei koske matkustajia, joilla on terveydellinen este maskin käyttämiselle. Maskittomuus ei myöskään ole peruste estää matkustajan matkaa tai poistaa matkustajaa autosta, tiedotteessa kerrotaan.

Linjauksen taustalla on lähiopetukseen palaaminen, joka koskee pääsiäisen jälkeen suurinta osaa Pirkanmaan yläkoulujen ja toisen asteen koulujen oppilaista.

– Voimaan tuleva maskipakko on luonteva jatke aiemmalle NYSSE-liikenteen käytännölle varsinkin, kun matkustusaika seutuliikenteessä usein on lähiliikennettä pidempi, tiedotteessa perustellaan.

Pirkanmaan ELY-keskuksen mukaan suurin osa joukkoliikenteen asiakkaista käyttää jo nyt kasvomaskia matkan aikana.

Kuljettajat voivat ohjeistaa

Joukkoliikenneviranomaiset toivovat, että laajamittaisella maskien käytöllä voidaan estää tartuntoja ja välttää mittavammat joukkoliikenteen rajoitustoimet.

Seutuliikenteen asiakkaiden tulee hankkia kasvomaskit itse. Linja-autonkuljettajat eivät valvo maskien käyttöä, mutta he voivat ohjeistaa matkustajia.

Myös linja-autoihin on luvassa lisää käyttöön liittyvää ohjeistusta.

Pirkanmaan ELY-keskus muistuttaa, että maskin tai kasvosuojaimen käyttö voi alentaa koronaviruksen tartuntariskiä huomattavasti, jos mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.