Ely-keskus teki päätöksen rikosilmoituksen teosta: ”Pääviesti jäi nyt huomion ulkopuolelle”

1
Ely-keskus kävi poistamassa maanantaina luvatta kiinnitetyt lisäkilvet ja asentamassa uudet tien molempiin päihin.

Pirkanmaan Ely-keskus kävi maanantaina irroittamassa Suinulan Korvenperäntielle ilmaantuneet luvattomat liikennemerkkien lisäkilvet. Kilvissä ilmoitettiin tien molemmissa päissä hyvin suorasanaisesti se, kuinka päällystevauriot koskevat koko tietä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tältä merkit näyttivät vielä maanantaina aamulla. Nyt kyltit on irroitettu.

Pirkanmaan Ely-keskuksesta kerrottiin maanantaina Kangasalan Sanomille, että asiassa harkitaan rikosilmoituksen tekemistä. Tienpidon asiantuntija Antti Laine huomautti, että lisäkilpien laittaminen on laitonta, sillä ainoastaan lainpitoviranomainen saa asentaa liikennemerkkejä.

Lue myös: Liikennemerkin lisäkilpi ei naurata kaikkia – Ely-keskus pohtii rikosilmoituksen tekoa

Nyt Pirkanmaan Ely-keskuksen liikennejärjestelmäyksikön päällikkö Harri Vitikka kertoo, että Ely-keskus ei aio viedä asiaa eteenpäin.

– Rikosilmoituksen harkintaa käytettiin osoittamaan se fakta, että on laitonta kiinnittää liikennemerkkeihin mitään, vaikka siinä kuinka olisi huumoria mukana. Asia on saanut ihan riittävästi julkisuutta, joten emme päätyneet tekemään ilmoitusta, Vitikka sanoo.

Hänen mielestään asian pääviesti jäi kuitenkin huomion ulkopuolelle.

– Olemme huolissamme tieverkon kunnosta. Toivottavasti hallituksen lisärahaa kohdennetaan korjausvelan poistoon. Kohteita on paljon, ja tämä ei ole edes ihan pahimpia osuuksia, Vitikka harmittelee.

Lue myös: Mielipide: Korvenperäntie on paitsi huonokuntoinen myös vaarallinen – ”Minä pelkään, koska se ensimmäinen kohtalokas vahinko sattuu”

1 kommentti

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.