Enduron osakilpailu tuo SM-tason huiput Kangasalle

0
Kangasalan Moottorikerhon (KaMoKe) sihteeri Miska Jokinen osoittaa Lentolan maastoja, jossa tulevana lauantaina kurvailee toistasataa endurokuskia Suomen huipulta. Kisareitti kulkee paitsi Jokisen selän takana sijaitsevalla motocrossradalla, myös voimalinjojen katveessa Lentolan ja Kallion teollisuusalueille avautuvan mäen päällä.

Kangasalla järjestetään enduron SM­-osakilpailu lauantaina. Kilpailureitti kulkee Lentolan, Kallion, Kangasalan aseman ja Kyötikkälän alueilla.

– Reittiä on kaikkiaan noin 42 kilometriä, joka sijoittuu kokonaisuudessaan kolmen kilometrin säteelle kisakeskuksesta, jona toimii Parman tehdas Lentolassa, kilpailun sihteeri Miska Jokinen Kangasalan Moottorikerho KaMoKesta selvittää.

Kangasalla ajetaan aikuisten SM-kisan lisäksi myös alle 20-vuotiaiden M-osakilpailu. Kisoihin odotetaan SM-tason huippuja ja 150­–250 kuljettajaa.

KaMoKe on tottunut järjestämään niin enduro- kuin motocrosskisojakin. Viimeksi Kangasalla kisattiin endurossa pari vuotta sitten. Vaikka kisapaikat ovat järjestäjille tutut, on SM-osakilpailua varten pitänyt valmistella reittejä pitkään.

Jokinen myöntää, että Lentolan ympäristössä on kävelty monta mutkaa. Ensimmäisiä reittejä alettiin raivata ja merkata lokakuun alussa.

– Reitti on vaihteleva. On aukeampaa paikkaa ja tiheämpää metsää. Tiesiirtymiä on vain vähän.

Jokisen mukaan kisat ovat aina talkootyön taidonnäyte ja niitä järjestetään rakkaudesta lajiin. Kangasalla järjestelyt toimivat. Toissavuonna KaMoKen endurokisa palkittiin Vuoden kilpailuna. Samaan tähdätään nyt.

– Kisat ovat näytönpaikka, jolla voi saada järjestettäväkseen jälleen uusia kisoja.

Vaikka endurossa ajetaan paljolti maastossa, Jokisen mukaan Kangasalla kilpareitin varrelle on helppo päästä.

Hän vinkkaa hyväksi kisanseurantapaikaksi maalina ja lähtönä toimivaa kisakeskusta, jossa on mahdollisuus myös evästää. Toinen hyvä paikka on Lentolassa sijaitseva pikkujuniorien motocrossrata, jonka kautta kilpareitti kulkee. Motocrossrata sijaitsee Mäkirinteentiellä Lahdentien ja Lentolantien välissä.

Kangasala-Enduro IV lauantaina 2.3. kello 9 alkaen. Kisakeskus sijaitsee osoitteessa Mäkirinteentie 19.

kamoke.fi/kangasalaenduro

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.